Esvagt i samarbejde med værft om ny transferbåd

Esbjerg-virksomheden Esvagt går sammen med Hvide Sande Shipyard om udvikling og bygning af en ny transferbåd til vindindustrien.

Det er næste generation af STB´ere, de to virksomheder samarbejder om. På billedet ses en af de gamle - en STB12.. Foto: Esvagt

Den kommende STB - Safe Transfer Boat - vil blive både større og stærkere, så den får plads til både flere teknikere og mere last, skriver Esvagt i en pressemeddelelse.

Den nye transferbåd, der får typebetegnelsen STB15 bliver designet i samarbejde med OSK Design, der også stod for tegningerne til forgængeren STB12.

“Vores SOV koncept med transferbåde har vist dets potentiale og skabt behovet for at kunne løse endnu flere opgaver med STB´erne,” siger Søren Westphal, der er senior projektmanager i Esvagt og ansvarlig for udvikling af skibe i virksomheden.

Hvide Sande Shipyard og Esvagt kender i forvejen hinanden godt. Det var nemlig også værftet på vestkysten, der byggede STB12 for Esvagt.

På værftet er COO Jeppe Hoff både “stolt og beæret” over samarbejdet:

"Vi er glade for at kunne bygge videre på en god og tillidsfuld aftale med Esvagt om at udvikle den næste generation af STB'er til vindindustrien. Samarbejdet med Esvagt om forgængeren STB12 var en gensidigt gavnlig og udviklende proces - Esvagt er meget opsat på at inddrage erfaringerne fra de søfarendes hverdag i båddesignet, hvilket gør opgaven interessant for os alle sammen,” siger Jeppe Hoff.

-emte

Artikler

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn øger milliardgæld

Copyright 2023