Nyt dansk samarbejde vil designe flådeskibe

De to danske virksomheder Systematic og Odense Maritime Technology (OMT) har etableret et joint venture, Cubedin A/S, som skal skabe flerformålsskibe til det globale marked: Fleksible, modulære flådefartøjer, der kan forvandles til atl fra miljøskibe til minestrygere på kort tid.

Ill.: Systematic.

De to virksomheder har sammen skabt et koncept til byggeri af en helt ny type modulære, fleksible flådeskibe, der designes og bygges, så der er plads til flere moduler, såkaldte “cubes”, som leveres af den danske virksomhed SH Defence.

Disse cubes er containere, der kan rumme forskelligt indhold, som hurtigt kan monteres eller afmonteres alt efter skibets forestående missioner, forklarer virksomheden i en pressemeddelelse.

”De skibe, der anvendes i dag, er ikke bygget med fleksibilitet for øje. De er typisk skabt til ét bestemt formål og til en bestemt type opgaver. Med CUBEDIN-teknologi kan producenter bygge modulære skibe, der i løbet af få timer kan tilpasses forskellige missioner blot ved at udskifte modulerne. Det er ikke bare praktisk og fleksibelt – det er også meget billigere, fordi missionsspecifikke skibe er dyre i både indkøb og vedligehold," siger Danny Ingemann, der er nyudnævnt CEO i Cubedin A/S.

I det nye joint venture leverer OMT det fleksible skibsdesign, mens Systematic står for at udvikle og levere den software, som integrerer de forskellige moduler, der omdanner fartøjet til den valgte mission.

Danny Ingemann forventer, at de første skibe vil kunne sættes i produktion i løbet af et par år, og at de første skibe kan søsættes efter fire år.

Kilde: Systematic.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023