Fjord Line sætter Bergensfjord i drift

Fjord Line har nået målet med sin gigantiske investering i søfart mellem Danmark og Norge. I går satte Fjord Lines sin anden spritnye miljøvenlige cruisefærge, MS Bergensfjord, i drift. Samtidig har rederiet fået lov til at bunkre med passagerer om bord i Norge.

”Fjord Line sejler nu for fuld kraft. Vi har investeret knap to milliarder i nye skibe og en ny terminal i Hirtshals, og det har været en fantastisk rejse som forhåbentligt fortsætter. Med de to topmoderne færger øger vi tonnagen med mere end 200 procent i forhold til 2013, så i år sætter vi kursen mod det højeste passagerantal nogensinde”, siger Gert Balling, som er direktør i Fjord Line Danmark.

De to nye skibe, MS Bergensfjord og søsterskibet MS Stavangerfjord, der dagligt skal sejle mellem Hirtshals, Langesund, Stavanger og Bergen, kan hver medtage 1500 passagerer og 600 biler. Det er en stor forøgelse, i forhold til tidligere, hvor Fjord Line sejlede på ruten tre gange om ugen med et skib, der kunne medbringe 840 passagerer og 150 biler.

Cruisefærgerne er nogle af de mest miljøvenlige af sin slags i verden, og skibets fire motorer kører udelukkende på flydende naturgas (LNG). Det har dog ikke været helt smertefrit at være trendsætter inden for grøn søfart mellem Danmark og Norge.

”Vi har til vores store glæde endelig fået tilladelse til at bunkre med passagerer om bord i Norge. Som pionerer inden for miljøvenlig færgedrift har vi haft en del udfordringer i forhold til tolkning af den sparsomme lovgivning på området. Vi har brugt mange ressourcer på at opfylde kravene, og det er en lettelse, at vi er ved at være i mål med dette også”, siger Gert Balling.

Fjord Line tilbyder nu daglige afgange på alle ruterne mellem Danmark og Norge hele året rundt. Hirtshals – Kristiansand er dog stadig en sommerrute. I juni opretter Fjord Line en ny rute mellem Sandefjord i Norge og Strømstad i Sverige.

Kilde: Fjord Line

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Alslinjens nye el-drevne færge er søsat

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk navngiver nyt metanol-containerskib

03.04.2024Maritimedanmark.dk

Så er der sat navn på ny svensk isbryder

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Tarifa Jet nu i DFDS farver

03.03.2024Maritimedanmark.dk

Norsk ordre på verdens første batteridrevne rorofærger til autonom drift

27.02.2024Maritimedanmark.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle