Viking Sky’s lods svarer nu på kritikken

Den ene af krydstogtskibet Viking Sky’s to lodser svarer nu på kritikken af, at man valgte at sejle ud på trods af storm, velvidende at skibet skulle passere gennem et af de mest farlige farvande langs den norske kyst. Lodsen afviser kritikken.

”Nogen har sagt at skibet ikke skulle være sejlet ud. Men dette er et skib som er over to hundrede meter langt, og ti meter bredere end Hurtigrutens skibe. Vi gennemgik sejladsen med besætningen på forhånd og alt gik helt som det skulle - indtil vi mistede motorkraften. Det er der problemerne opstår”, siger statslods i Kystverket Inge Lockert til Vesterålen Online.

Inge Lockert er en af de to norske lodser der var med om bord på Viking Sky og rådgav krydstogtskibets finske kaptajn.

Reaktionen kommer efter, at professor i marineteknik ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet, Svein Kristiansen, tirsdag sagde til NRK, at man ofte hæfter sig ved redningsoperationerne og ikke ved, om skibet i det hele taget burde være sejlet ud.

”Man ser ikke det helt fundamentale: Et krydstogtskib med over 1.300 mennesker om bord sejler ind i et farvand, velvidende at det oppiskede hav og bølgehøjderne gør, at man ikke vil kunne bruge sine redningsbåde hvis noget går galt. Det er skandaløst”, sagde Svein Kristiansen.

Andre hæfter sig ved, at Hurtigruten - der må siges at kende den norske lyst bedre end de fleste - valgte at holde de færger der skulle passere det samme farvand - Stad og Hustadvik - i havn, hvilket kun sker få gange om året.

Inge Lockert får støtte af sin arbejdsgiver Kystverket, hvor kommunikationschef Solveig Moe Frøland siger NRK, at der ikke var nogen grund til, at et skib som Viking Sky ikke skulle kunne sejle strækningen i det pågældende vejr.

Onsdag fortsætter de norske myndigheder deres undersøgelser om bord på Viking Sky. Der er endnu ingen officielle forklaringer på, hvorfor skibets fire motorer satte ud på en gang.

Viking Sky’s ejer har besluttet at flytte krydstogtskibet fra Molde til Kristiansund for at påbegynde de nødvendige reparationer om bord.

Redaktionen

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle