TORM får dispensation fra kreditorerne

Rederiet TORM har i dagfået dispensation fra hovedparten af långiverne vedrørende overtrædelse af visse milepæle i relation til arbejdskapitalfaciliteten. Dispensationen ydes, da rederiet ikke på nuværende tidspunkt, kan afdrage hele gælden rettidigt via indtægterne fra den ordinære drift.

”Det er naturligvis opmuntrende med de nuværende stærke fragtrater i produkttankssegmentet, men TORM vil ikke være i stand til at afdrage hele gælden gennem den ordinære drift. Derfor er det positivt at dispensationen giver TORM mulighed for at færdiggøre en restruktureringsaftale i første kvartal 2015”, siger bestyrelsesformand Flemming Ipsen.

Dispensationen er en del af igangværende forhandlinger vedrørende en mulig restruktureringsaftale, som er blevet indgået mellem TORM, en gruppe af de nuværende långivere, der repræsenterer 61 procent af TORMs skibsfinansiering, og Oaktree Capital Management.

De endelige vilkår for de foreslåede transaktioner vedrørende en restrukturering af TORM er genstand for fortsatte forhandlinger mellem de relevante parter. På nuværende tidspunkt forventes restruktureringen at medføre at långivere først vil nedskrive gælden til de aktuelle skibsværdier til gengæld for tegningsrettigheder og kan vælge at konvertere dele af den resterende gæld til ny egenkapital i Selskabet.

Oaktree vil indskyde aktiver i form af produkttankskibe til gengæld for en kontrollerende aktiepost i det kombinerede selskab, hvilket vil styrke TORMs position som en af de største ejere inden for produkttanksegmentet. Aftalen vil endvidere stille en ny arbejdskapitalfacilitet til rådighed.

Restruktureringen vil forventeligt resultere i en betydelig udvanding af de eksisterende aktionærer i TORM. Konsekvenserne af restruktureringen vil blive præsenteret for aktionærerne, når den foreslåede implementeringsplan er aftalt.

Dog er de aktuelle forventninger, at de eksisterende aktionærer vil bevare en ejerandel på cirka en til to procent af den ordinære aktiekapital. Den endelige gennemførelse af en eventuel restrukturering vil afhænge af interessenternes tilsagn og opfyldelsen af visse transaktionsbetingelser, herunder de nødvendige godkendelser fra offentlige myndigheder.

TORM forventer stadig at kunne præsentere den endelige restruktureringsplan og transaktionsstruktur senest i løbet af første kvartal 2015.

Kilde: Torm

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle