NPP er verdens 2. største produkttankpool

Norient Product Pool / NPP - det syv år gamle samarbejde mellem Norden og cypriotiske Interorient Navigation Company, er med sine 82 tankskibe nu verdens 2. største produkttankpool. Planen er, at poolen fortsat skal vokse, dog i et lavere tempo end hidtil.

”Poolens reelle styrke er, at den ikke bare er en pool, men et joint venture mellem to meget homogene rederier med ens tilgang til kvalitetsparametre og forretningsetik og ens tilgang til en gensidig pragmatisk løsning for begge parter. Det er også karakteristisk, at begge parter går efter langsigtede mål – en kæmpe styrke – og ikke efter de kortsigtede optimeringer, som kan forekomme mellem parter, der er usikre på hinanden. Og da begge parter i poolen har haft et ønske om at vokse, er der også en størrelsesmæssig god balance mellem de 2 parter. Væksten har betydet, at poolen i dag har den størrelse, som er nødvendig for at opnå den geografiske dækning og det serviceniveau, som vi ønsker, og som er nødvendig”, siger chefen for Tank i Norden, Senior Vice President Lars Bagge Christensen.

NPPs flåde af består i dag af 82 produkttankere - 51 Handysize, 27 MR og 4 LR1. Dermed er Norient Product Pool

i dag verdens 2. største produkttankpool,

Yderligere 7 MR-skibe er i ordre.

Størrelsen er dog ikke afgørende for poolens succes. Administrerende director i Interorient Navigation Company, Themis Papadopoulos, siger, at NPPs success ikke har noget at gøre med, om poolen er næststørst inden for sit segment. Poolens størrelse er kun nyttig i den forstand, at den giver de to ejer-rederier en ægte global dækning inden for de produkttyper, man sejler med. Med en mindre flåde kunne NPP ikke yde samme service verden over.

”NPPs fremtid handler om at konsolidere poolens allerede stærke position på markedet og at fortsætte med at arbejde tæt sammen med kunderne for at møde de krav, der er et resultat af de hele tiden skiftende handelsmønstre. Vi forudser en vis flådevækst, men formentlig i et lavere tempo, end vi har set de foregående år”, siger Themis Papadopoulos.

Tre fjerdedele af NPPs flåde sejler spot – dvs. på korte kontrakter, mens den resterende fjerdedel af flåden er udbefragtet på længerevarerende kontrakter. Fordelingen er udtryk for et bevidst valg, idet NPP p.t. anser upsiden på spotmarkedet for at være større end upsiden ved at indgå langvarige kontrakter.

NPP flåden har lige nu en udnyttelsesgrad på 82 procent - kun 18 procent af skibsdagene er uden last.

NPP er et dansk indregistreret selskab, hvis hovedkontor deler adresse med Nordens hovedkontor i Hellerup uden for København. I spidsen for NPP har gennem alle årene stået administrerende direktør Søren Huscher, der disponerer over cirka 55 medarbejdere, hvoraf den ene halvdel arbejder på hovedkontoret, mens den anden halvdel fordeler sig på kontorerne i Cypern, Singapore, USA og Brasilien, hvor der åbnes kontor denne sommer.

Kilde: Nordens News Magasin

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle