Norges rigeste fortsætter jagten på at etablere verdens største tankrederi

En fusion mellem den norske shippingmagnat John Fredriksens Frontline og det belgiske Euronav glippede i første omgang. Men nu er den norske mangemilliardær på vej til at købe aktier nok til en tvungen overtagelse.

79-årige John Fredriksen har penge nok til at forfølge sin drøm.. Foto: Arkivfoto

Med opkøb af Euronav-aktier for 63 mio. euro gennem Fredriksens investeringsselskab Famatown Finance øgede nordmanden sin samlede ejerandel til omkring 28,5 pct. og er dermed tæt på at eje de 30 pct., der vil gøre ham i stand til at tvinge en sammenlægning i gennem, skriver Splash. 

En sammenlægning af de to tankskibsrederier Frontline og Euronav vil skabe verdens suverænt største tankskibsrederi med en flåde på omkring 150 tankskibe. Det er, hvad John Fredriksen ønsker, mens Savery-familien ønsker at tage Euronav en anden - og meget grønnere vej. 

Savery-familien lykkedes i starten af året med at blokere for en fusion, der ellers var opnået enighed om i de to bestyrelser i fjor. 

At John Fredriksen har penge nok til at forfølge sin drøm, er der næppe tvivl om. Den farverige nordmand, der i mange år har haft cypriotisk pas, topper den seneste liste over Norges rigeste med en formue på 124 mia. norske kroner. 

-emte 

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023