Maersk-topchef taler på FN-klimatopmøde

Søren Toft, der er COO i Maersk-gruppen, er udvalgt som en af de erhvervsledere, der i dag skal på talerstolen i New York på FNs klimatopmøde. Maersk har bebudet, at rederiet vil være klimaneutralt i 2050. Også en anden markant dansk erhvervsleder er blandt de udvalgte.

Søren Toft, COO i A.P. Møller - Maersk.

Maersk annoncerede i fjor, at rederiet ønsker at være en CO2-neutral virksomhed i 2050, og det er formentlig årsagen til, at Maersk-COO, Søren Toft senere i dag skal tale på FN´s klimatopmøde senere i dag.

FN´s generalsekretær Antonio Guterres har i sin indbydelse lagt vægt på, at medlemslandede skal have seriøse klimaplaner at præsentere, hvis de ønsker taletid. Det har betydet, at flere store lande slet ikke er repræsenteret. Det er Danmark til gengæld - i stor stil.

Ud over statsminister Mette Frederiksen og Søren Toft, får også Ørsteds topchef, Henrik Poulsen taletid på topmødet. Det samme gør iøvrigt København overborgmester, Frank Jensen, fremgår det af talerlisten.

Søren Toft skal tale kl. ca. 23.10 (dansk tid) under punktet “The Economy Moving fron Grey to Green” på dagsordenen sammen med bl.a. topchefen for Port of Antwerp og den svenske statsminister Stefan Löfven, mens Henrik Poulsen skal tale skiftet fra kul til ren energi kl. ca. 17.20 dansk tid.

Se hele talerlisten HER

Redaktionen

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023