Maersk-topchef taler på FN-klimatopmøde

Søren Toft, der er COO i Maersk-gruppen, er udvalgt som en af de erhvervsledere, der i dag skal på talerstolen i New York på FNs klimatopmøde. Maersk har bebudet, at rederiet vil være klimaneutralt i 2050. Også en anden markant dansk erhvervsleder er blandt de udvalgte.

Søren Toft, COO i A.P. Møller - Maersk.

Maersk annoncerede i fjor, at rederiet ønsker at være en CO2-neutral virksomhed i 2050, og det er formentlig årsagen til, at Maersk-COO, Søren Toft senere i dag skal tale på FN´s klimatopmøde senere i dag.

FN´s generalsekretær Antonio Guterres har i sin indbydelse lagt vægt på, at medlemslandede skal have seriøse klimaplaner at præsentere, hvis de ønsker taletid. Det har betydet, at flere store lande slet ikke er repræsenteret. Det er Danmark til gengæld - i stor stil.

Ud over statsminister Mette Frederiksen og Søren Toft, får også Ørsteds topchef, Henrik Poulsen taletid på topmødet. Det samme gør iøvrigt København overborgmester, Frank Jensen, fremgår det af talerlisten.

Søren Toft skal tale kl. ca. 23.10 (dansk tid) under punktet “The Economy Moving fron Grey to Green” på dagsordenen sammen med bl.a. topchefen for Port of Antwerp og den svenske statsminister Stefan Löfven, mens Henrik Poulsen skal tale skiftet fra kul til ren energi kl. ca. 17.20 dansk tid.

Se hele talerlisten HER

Redaktionen

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023