DFDS starter Brexit-sejlads kl. 23

Kl. 15.30 i dag stemmer det engelske parlament for tredje gang om premierminister Mays Brexit-forslag. Men uanset udfaldet står det fast, at DFDS kl. 23 i aften starter sine ekstrasejladser over Kanalen, fordi dagen i dag er den oprindelige skæringsdato for Storbritanniens udtræden af EU.

DFDS går i Brexit-mode kl. 23 i aften..

En time før midnat i aften bryder kaos ud ved den Engelske Kanal. Eller - det var, hvad de engelske myndigheder havde planlagt for i deres worst-case scenario ved et hårdt Brexit den 29. marts. Siden er den risiko som bekendt blev udskudt til den 12. april, hvis det ikke lykkes Parlamentet at nå til enighed.

Men det ændrer ikke ved, at ekstra-sejladserne over Kanalen går i gang fra kl. 23 som planlagt. “Fra kl. 23 i aften starter vores ekstra-sejladser,” oplyser informationschef Gert Jakobsen, DFDS, til Maritime Danmark. “Det betyder, at vores skibe tager en ekstra rundtur ugentligt på vores tre ruter, Felixstove-Rotterdam, Immingham-Rotterdam og Immingham-Cuxhaven, og at kapaciten vil blive solgt på det frie marked”.

Også en række andre rederier øger kapaciteten mellem Storbritannien og kontinentet fra kl. 23.00 i aften - den oprindelige Brexit dato.

Den øgede kapacitet fra DFDS koster Storbritannien 47 mio. euro, mens den samlede regning løber op i 103 mio. britiske pund for seks måneders ekstra sejladser.

Om der overhovedet bliver brug for nødberedskabet er fortsat et åbent spørgsmål. Men uret tæller hurtigt nedad for det engelske Underhus. Hvis de - i mod mange iagttageres forventninger - vedtager May´s Brexit-forslag, når det kommer til afstemning for tredje gang i eftermiddag, sker der ingen store forandringer i en overgangsfase frem til udgangen af 2020.

Men skulle det igen blive nedstemt, skal Storbritannien senest den 12. april enten have trukket artikel 50 tilbage - og dermed aflyse Brexit eller forhandle sig til en endnu længere forlængelse. Det vil forudsætte, at landet deltager i EU-valget til maj. Den tredje mulighed er et hårdt Brexit den 12. april.

Og så skal der nok bliver brug for den ekstra kapacitet over Kanalen.

Redaktionen

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle