Verdens første LNG-containerskib søsat

Verdens første LNG-drevne containerskib, det 3.100 TEU store Isla Bella, som er bestilt af TOTE, blev i lørdags søsat ved værftet NASSCO. Det var samtidig søsætning nr. 100 for det amerikanske skibsværft.

Det 764 fod lange containerskib vil, når det er sat i drift, være verdens største fragtskib, der sejler på flydende naturgas. Det at skibet sejler på LNG betyder, at emissionerne bliver reduceret i betydeligt omfang samtidig med, at brændstofeffektiviteten øges. Skibet får også installeret et system til behandling af ballastvand, så alt i alt vil Isla Bella være blandt de mest miljøvenlige skibe i verden.

I slutningen af 2015 bliver skibet sat ind mellem Jacksonville, Florida og San Juan, Puerto Rico.

NASSCO er det eneste større skibsværft på USA’s vestkyst, der både beskæftiger sig med nybygninger og reparationer. For øjeblikket har værftet 10 nybygninger i ordrebogen, inklusive de to Marlin Class-containerskibe til TOTE.

Neden for kan man se en video fra søsætningen.

Kilde: NASSCO

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023