Udvidet adgang for søfolk til psykologhjælp

Coronakrisen har store konsekvenser for rederier og ansatte - ikke mindst for de søfolk, der har fået forlænget deres udsendelse på grund af manglende mulighed for besætningsskift. Derfor fremhæver Sea Health & Welfare vigtigheden af at trække på organisationens psykologhjælp til rederier og ansatte.

"Vi i Sea Health & Welfare ser det derfor som vores helt naturlige opgave at hjælpe jer i denne vanskelige situation. Derfor udvider vi rederiets ’Kriselinje’ og de søfarendes ’Helpline’ til også at omfatte psykologhjælp til udfordringer, der er opstået i forbindelse med Coronakrisen," skriver organisationen på sin hjemmeside.

Sea Health & Welfare (SHW) giver mulighed for at få hjælp til egne problemstillinger, ligesom man som leder kan få sparring til at håndtere udfordringer med medarbejderne, oplyser organisationen.

Sea Health & Welfare øger i øvrigt sit fokus på det mentale helbred - uafhængigt af den nuværende Coronakrise.

Det sker gennem udviklingen af en “Mental Health Toolbox”, der skal give konkrete værktøjer til at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø om bord og få taget hul på de svære samtaler.

Og der kan være god grund til et øget fokus på den mentale sundhed. En nyere omfattende undersøgelse fra Yale University og den engelske organisation Sailors’ Society konkluderer bl.a., at hver fjerde sømand er deprimeret.

“Uligevægtighed smitter og kan påvirke stemningen i hele besætningen og dermed skabe et både usikkert, utrygt og farligt arbejdsmiljø. Det kan mærkes overalt om bord. Har folk det ikke godt psykisk, så sker der flere ulykker. Det er farligt derude på havet, hvor der er langt til hjælp,”

påpeger Anna Bergmark, der er konsulent hos SHW og projektleder på ”Mental Health Toolbox” .

Den nye box kommer til at bestå af fysiske vejledninger og supplerende værktøjer. F.eks et værktøj til at kortlægge om der er nogen, der har det psykisk dårligt og forskellige dialogkort til at starte de svære samtaler om f.eks. krænkelser. Derudover bliver den helpline, som SHW tilbyder til søfarende, udvidet, så der også ydes rådgivning i forhold til depression, selvmordstanker, ensomhed og stress, oplyser organisationen.

Kilde: Sea Health & Welfare

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle