Torm kan være tæt på redning

I shippingkredse har rygter om, at en endelig løsning var på plads svirret i lang tid. Der er dog ikke kommet noget konkret frem. Torm selv har været tavs. De sidste underskrifter fra skibsejere og banker skal til, før Torms medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kan ånde lettet op.

Den sidste forhindring har været uenighed med et par skibsejere om, hvor store aktieposter de skal have for at sænke skibslejen til et tåleligt niveau for Torm. Der skulle kun mangle ganske lidt af papirarbejdet nu, hvilket peger mod, at tavsheden fra Torm og bankerne vil blive brudt snart.

En af Torms hovedbanker, Nordea, har haft en vigtig rolle i forløbet. Flere banker ønsker, på grund af de vanskeligheder mange rederier befinder sig i, helt at afvikle deres shippingudlån, herunder franske Société Générale. Den kinesiske eksport-import bank China Exim har også været meget betænkelig ved at lave en aftale.

Nordea har sammen med Danske Bank og Danmarks Skibskredit stået i spidsen for at finde en løsning, der bevarer Torm som selvstændigt rederi, men på bankernes og skibsejernes hænder. Torm har hele 14 banker og 20 skibsejere, der har skullet blive enige.

Ifølge Berlingske Business’ oplysninger er det dog lykkedes at få de sidste af de udenlandske banker med på planen de seneste uger, men en endelig aftale er så trukket i langdrag på grund af utilfredshed med de kommende ejerandele blandt nogle af skibsejerne.

Rygterne om en snarlig redningsaftale for Torm nåede tilsyneladende også aktiemarkedet i går, hvor Torm-aktien uden nyheder steg ti procent til kurs 2,75. Det er den højeste kurs siden starten af april, og giver Torm en børsværdi på 200 millioner kroner.

Torm udsendte torsdag formiddag en pressemeddelelse der bekræfter, at rederiet fortsat forhandler med 'relevante interessenter' om en langsigtet finansiel løsning.

"På baggrund af nogle artikler i de danske medier i dag ønsker Torm at genbekræfte, at der stadig pågår forhandlinger med relevante interessenter om en langsigtet, finansiel løsning. Indholdet af disse forhandlinger er i tråd med de hovedprincipper, som blev kommunikeret på Selskabets ordinære generalforsamling den 23. april. Torm vil udsende en selskabsmeddelelse, når en aftale bliver indgået", hedder det i meddelelsen fra Torm.

Kilde: Berlingske Business / Torm

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle