Thrane & Thrane’s formand fratræder

Uenighed omkring den danske elektronikvirksomhed Thrane & Thrane’s fremtid, koster nu bestyrelsesformand Waldemar Schmidt posten. Selskabet oplyser i en meddelelse sendt til fondsbørsen mandag morgen, at bestyrelsesformanden har valgt at trække sig.

”Thrane & Thrane A/S' bestyrelsesformand, Waldemar Schmidt, har meddelt bestyrelsen, at han har besluttet at fratræde som bestyrelsesformand og udtræde af selskabets bestyrelse”, hedder der i meddelelsen fra selskabet.

Bestyrelsen har i stedet valgt nuværende bestyrelsesmedlem, advokat Morten Eldrup-Jørgensen, som ny bestyrelsesformand og har samtidig valgt nuværende bestyrelsesmedlem, Co-CEO i SAP AG, Jim Hagemann Snabe, som næstformand for bestyrelsen.

”Waldemar Schmidt har været medlem af Thrane & Thrane A/S' bestyrelse og formand siden september 2000. Med udgangspunkt i sin store ledelseserfaring fra både danske og udenlandske selskaber har Waldemar Schmidt ledet bestyrelsen særdeles kompetent og dermed ydet en stor og værdifuld indsats for selskabet. Bestyrelsen takker Waldemar Schmidt for denne indsats”, skriver bestyrelsen i en kommentar til Schmidts afgang.

Thrane & Thrane skriver videre i meddelelsen, at ændringerne i bestyrelsen ikke får betydning for det igangværende strategiske review af selskabet.

”Bestyrelsen har i forbindelse med det strategiske review engageret et internationalt anerkendt konsulentfirma til at bistå ved arbejdet, som blandt andet omfatter en analyse af markedet og vurdering af de bedste strategiske alternativer for selskabet, herunder en vækststrategi for selskabets nuværende forretning samt mulige synergier med andre virksomheder”, hedder det videre i meddelelsen.

”Bestyrelsen har sat kontakten til potentielle købere af selskabet i bero, indtil konklusionerne af det strategiske review foreligger, så bestyrelsen har det bedst mulige grundlag for at bedømme selskabets værdier og på dette grundlag kan træffe beslutning om den bedst mulige varetagelse af aktionærernes og de øvrige stakeholders interesser”, skriver Thrane & Thrane.

Bestyrelsen forventer at komme med en udmelding om resultatet af det strategiske review senest 14. maj.

Waldemar Schmidts fratrædelse kommer efter, at den britiske koncern Cobham PLC, der gennem længere tid har været i dialog med bestyrelsen i Thrane & Thrane om en eventuel overtagelse af den danske elektronikkoncern, har trukket sin køberinteresse.

Cobham ønskede at afgive et bud på Thrane & Thrane til kurs 420 kontant pr. aktie svarende til en samlet værdi af selskabets aktiekapital på ca. 2,4 milliarder kroner.

Afgivelsen af købstilbuddet var betinget af en anbefaling fra et flertal af Thrane & Thranes bestyrelse og af bestyrelsens tilkendegivelse om at ville støtte gennemførelse af købstilbudsprocessen - og de dette ikke viste sig muligt, valgte briterne at trække sig igen.

Den ene af Thrane & Thranes to stiftere, Lars Thrane - der fortsat sidder i bestyrelsen og kontrollerer en aktiepost på 24 procent i virksomheden - kæmpede imod at selskabet blev overtaget af den britiske koncern.

Læs også: Thrane & Thrane bejler trækker sig HER

Læs også: Lars Thrane kæmper mod et salg - HER

Redaktionen

Relateret indhold

15.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

12.07.2024Maritimedanmark.dk

Danpilot sejler igen under splitfag

27.06.2024Maritimedanmark.dk

Nyt skrotfirma på Kolding Havn

25.06.2024Maritimedanmark.dk

Iværksætteruge med maritim fokus

23.06.2024Maritimedanmark.dk

Maritime startups udvalgt til attraktivt forløb

18.06.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime ansætter ny jurist og sekretariatschef

18.06.2024Maritimedanmark.dk

Norsk rederi får mio-bøde for ulovlig ophugning

11.06.2024Maritimedanmark.dk

Ny Chief Technology Officer i Hempel

Jobmarked

Se alle

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DanPilot

Bådførere søges til Skagen

DanPilot søger bådførere til lodsstationen i Skagen

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark