Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

Tre hybrid tankskibe på hver 15.000 dwt, der er designet til at kunne drives med diesel, biobrændstof eller metanol og samtidig kan blive hjulpet frem af vinden, er blevet tildelt Next Generation Ship Award af Nor-Shipping.

Foto: Kongsberg

Kongsberg Maritime leverer teknik og udstyr til skibene, der i øjeblikket er under konstruktion i Kina. De bliver også udstyret med Terntanks batteridrevne hybridløsning. 

De nye tankskib vil reducere CO2 udledningen ved hjælp af kombinationen af rene teknologier. Således forventes alene hjælpen fra vinden at kunne reducere udledningerne med op til 19 pct.  

Skibene, der er under produktion i Kina, vil få et energieffektivitetsindeks, der er næsten 40 pct. lavere end kravene i fase 3, der er gældende fra 2025. 

“I betragtning af, hvor stærke alle kandidaterne var til dette års pris, er jeg ekstremt stolt af vores præstation,” sagde chefen for Kongsberg Maritime, Lisa Edvardsen Haugan ved modtagelsen af prisen i Oslo. 

“Denne pris er et vidnesbyrd om, at Kongsbergs løsninger om emissionsreduktion viser vejen og tilbyder redere virkelig effektive og konkurrencedygtige metoder til at nå deres bæredygtighedsmål,” tilføjede hun ifølge mediet Riviera. 

-emte 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023