Politiet har frigivet Ocean Explorer til videre sejlads

Grønlands Politi afsluttede fredag eftermiddag den indledende efterforskning i forbindelse med Ocean Explorers grundstødning i Alpefjorden i Nordøstgrønland mandag.

Krydstogtskibet med 206 passagerer og besætningsmedlemmer om bord, kunne fredag genoptage sit togt og sejle ud af Alpefjorden. Første anløb forventes at blive Island, hvor dykkere skal undersøge skibets bund.. Foto: Sirius/Arktisk Kommando

Krydstogtskibet med 206 mennesker om bord stod uhjælpeligt fast i mudder og ler i knap tre døgn, inden det torsdag blev trukket fri af det grønlandske fiskeforskningsskib Tarajoq.

Grønlands Politi har sammen med Søfartsstyrelsen, Sirius-patruljen, Arktisk Kommando og besætningen på inspektionsskibet Knud Rasmussen foretaget en efterforskning af grundstødningen.

“Der skal efterfølgende ske en vurdering af den samlede efterforskning i forhold til, om der er sket overtrædelser i forbindelse med grundstødningen,” skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ocean Explorer kan derfor sejlede videre, men fik af Søfartsstyrelsen et påbud om at sejle i havn, så bunden kan blive undersøgt af dykkere.

Det vil formentlig ske på Island.

-emte

 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023