Oetker Group godkender salg til Maersk Line

Aftalen om Maersk Line's køb af Hamburg Süd er i dag godkendt af Maersk Line og Oetker Group. Maersk Line køber Hamburg Süd for 3,7 milliarder EUR, cirka 27,6 milliarder kroner, på kontant- og gældsfri basis. Maersk Line finansierer overtagelsen via en syndikeret lånefacilitet.

”I dag har vi taget et afgørende skridt i retning af den fælles fremtid for Maersk Line og Hamburg Süd. Vores due diligence bekræftede, at Hamburg Süd er et veldrevet selskab med stærke og højt respekterede mærker. Vi har bekræftet de forventede synergier, og vi er overbeviste om, at vores plan om at maksimere kunde fastholdelse er den rigtige vej fremover”, siger Søren Skou, adm. direktør for Maersk Line og A.P. Møller - Mærsk.

Købet forventes at give årlige driftssynergier på cirka 350 til 400 millioner USD fra 2019, primært fra integration og optimering af rutenetværk samt bedre udnyttelse af terminalkapaciteten i APM Terminals.

”Jeg er ikke i tvivl om, at vi sammen kan udvikle nye konkurrencedygtige produkter til gavn for vores kunder og udnytte operationelle synergier. Købet er cementering af vores position som den største og førende transportør i container fragt, og det vil give store muligheder for medarbejderne i begge virksomheder”, siger Søren Skou.

Købet er betinget af myndighedsgodkendelser. De amerikanske konkurrencemyndigheder har godkendt købet, og EU Kommissionen har godkendt betinget af vilkår.

Maersk Line A/S forventer at gennemføre handlen ultimo 2017, hvorfor købet ikke indgår i forventningerne for 2017. Yderligere information omkring integrationsomkostninger vil blive offentliggjort når handlen gennemføres.

”Vi ser Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd som en naturlig udvikling, og vi er overbeviste om, at Hamburg Süd vil trives under fortsat egen ledelse og opretholde ikke kun de tjenester, der tilbydes kunderne, men også give medarbejderne en fantastisk mulighed for at fortsætte med at forme fremtiden for industrien som en førende udbyder af service”, siger Dr. Ottmar Gast, formand for Hamburg Süds direktion.

Med overtagelsen vil Maersk Line og Hamburg Süd have en samlet containerkapacitet på omkring 3,9 millioner og en global andel på 18,7 procent, ifølge Alphaliners opgørelse pr. 24. april 2017. Den kombinerede flåde består af 743 containerskibe.

Kilde: Maersk Line

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle