Nordea: Maersk kan blive fortid på børsen

A.P. Møller - Maersk kan inden for en kort årrække blive fortid som en børsnoteret virksomhed. Det mener Nordea kan være et scenarie på lidt længere sigt, da det ifølge banken vil give A.P. Møller - Maersk ro til at omdanne selskabet til en rendyrket transport- og logistikvirksomhed. Sydbank tvivler.

Nordea peger i en analyse af A.P. Møller - Maersk på, at den nuværende lave aktiekurs kan ses som et godt udgangspunkt for A.P. Møller Holding til at købe resten af aktierne. Selskabet ejer i forvejen over 53 pct. af aktierne, skriver aktierådgiver Jesper Bamberger i en analyse ifølge Børsen.

Aktien er faldet med 35 pct. siden toppen i 2017 og hvis Maersk bruger de mange milliarder fra frasalget af olieaktiviteterne til at tilbagekøbe egne aktier, kan det øge det familieejede A.P. Møller Holdings ejerandel til 67 pct.

Og så vil det ifølge Nordea være overkommeligt at købe de resterende aktionærer ud og afnotere selskabet.

Fordelen ved afnoteringen skulle ifølge Nordea være, at transformationen af virksomheden tager mange år, mens aktiemarkedet har et mere kortsigtet fokus. Analytikeren understreger, at han ikke ser afnoteringen ske på den korte bane.

Aktieanalytiker Morten Imsgard i Sydbank siger til Maritime Danmark, at han "godt kan følge tankegangen" i Nordea-analysen.

"Der er ingen tvivl om, at A.P. Møller - Maersk er i en fase hvor selskabet skal finde sig selv og lave en transition, der er den største i virksomhedens historie, og hvor de positive resultater kan have lange udsigter. Det flugter dårligt med at være børsnoteret, hvor man også skal levere på den korte bane," siger Imsgard.

Men han tror alligevel ikke på, at Maersk-aktien bliver afnoteret.

"Hvis man virkelig ville satse på at tage fuldt ejerskab af det fortsættende Maersk, tror jeg ikke, at man havde købt Maersk Tankers," siger Sydbank-analytikeren.

Han tror mere på, at A.P. Møller - Maersk vil bruge provenuet fra salget af selskaberne i energi-divisionen til nye opkøb.

"Jeg har ikke lavet en særlig analyse af, om Maersk-familien overhovedet ville have mulighed for at tilbagekøbe alle aktierne. Det ville de måske nok. Men så ville de ikke kunne bruge pengene på den transition af virksomheden, som fortsat er meget kapitalkrævende," siger han.

Maersk-aktien blev i juli i fjor handlet til kurs 13.430. I dag ligger kursen omkring 9.400 kr. for en a-aktie.

Redaktionen

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle