MSC Euribia klar til indvielse i København

Der er lagt op til en sjælden begivenhed, når København den 8. juni lægger kaj til den officielle navngivning af MSC Cruises nyeste krydstogtskib, det 331 meter lange LNG-drevne MSC Euribia. Skibet, der har plads til 6.327 passagerer og besætningsmedlemmer, har nu fuldført en fire-dage lang test-sejlads med succes.

MSC Euribia bliver officielt navngivet i København. Foto: MSC Cruises..

Ud over at anvende LNG som brændstof, der i reducerer udledningen af svovldioxid med op til 99 pct. og nitrogenoxider med op til 85 pct., er skibet også udstyret med landstrømsstik for at reducere udledningen i havne.

Behandlingen af spildevand sker i overensstemmelse med IMO´s forskrifter, ligesom skibet er udstyret med systemer

til håndtering af undervands-strålings-støj for at hjælpe med at begrænse forstyrrelser af livet i havet samt et omfattende udvalg af energieffektivt udstyr ombord for at optimere motorbrug samt hotel-energibehov for yderligere at reducere emissionerne, skriver MSC Cruises i en pressemeddelse.

Og så er skibet dekoreret med et kæmpestort kunstværk, designet med en hav-inspireret farvepalet af den tyske kunstner Alex Fläming.

MSC Euribia leveres fra det franske skibsværft Chantiers de l’Atlantique i Saint Nazaire til MSC Cruises den 31. maj og begynder sin jomfru-sejlads i Nordeuropa i juni med syv-nætters sejladser fra Kiel og København til de norske fjorde, herunder Geiranger, Ålesund og Flaam. Kilde: MSC Cruises.

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023