Maersk opjusterer med flere milliarder dollar

Rekordhøje rater containershipping parret med en en enorm efterspørgsel får Maersk til at opjustere forventningerne til driftsresultatet for hele året med omkring 50 pct. Samtidig løfter selskabet sløret for 1. kvartalsresultatet, der slår nye rekorder.

A.P. Møller - Maersk fik i 1. kvartal 2021 en driftsindtjening før afskrivninger og finansielle poster (EBITDA) på 4 mia. dollar, hvilket er knap 50 pct. bedre end rekordindtjeningen i 4. kvartal i fjor på 2,7 mia. dollar.

Omsætningen landede på 12,4 mia. dollar, hvilket er godt en mia. mere end i 4. kvartal i år, mens driftsindtjeningen efter af/nedskrivninger blev på 3,1 mia. dollar.

“Det gode resultat skyldes primært den særlige markedsituation med stigende efterspørgsel og dermed knaphed i forsyningskæderne og mangel på materiel (containere) til følge. I 1. kvartal 2021 steg volumener i Ocean med 5,7% og gennemsnitsraterne med 35% i forhold til sidste år,” skriver Maersk i fondsbørsmeddelelsen.

Og “den særlige markedssituation” - som Maersk kalder det - ser ifølge selskabet ud til at fortsætte helt ind i 4. kvartal i år, drevet af en vækst i den globale efterspørgsel, der er blevet opjusteret til 5-7 pct. mod tidligere 3-5 pct. “primært drevet af eksport volumener fra Kina til USA”.

Og derfor er forventningerne til hele året også skruet op.

EBITDA forventes nu at blive “i omegnen af 13-15 mia. dollar (tidligere 8,5-10,5

mia. dollar) og EBIT i omegnen af 9-11 mia. dollar mod tidligere 4.3-6.3 mia. dollar,”

skriver Maersk.

"Maersks gigantopjustering vil give genlyd. Analytikerne var på forhånd foran Mærsks egen udmelding, men langt bagefter de økonomiske realiteter. Samlet set skal forventningerne formentlig løftes med ca. 20 pct., og det kan ikke undgås at slå igennem på aktiekursen," skriver Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet i en kommentar ifølge Finans.

Også cash flow forventes at nå nye rekordhøjder med en fordobling til “mindst 7 mia. dollar” mod tidligere “over 3,5 mia. dollar.

Investeringerne øges markant fra et forventet niveau på 4,5-5,5 mia. dollar til omkring 7 mia. dollar, primært drevet af højere omkostninger til indkøb af yderligere containere for at imødegå den nuværende knaphed i forsyningskæderne, forbedre servicepålideligeheden i Ocean,  samt organisk vækst i Logistics & Services.

Maersk gør opmærksom på, at handelsvilkårene for de kommende kvartaler fortsat er påvirkede “af en højere end normal volatilitet grundet potentielle ændringer i det nuværende efterspørgselsmønster, knaphed i forsyningskæderne og mangel på materiel, som kan påvirke short-term container raterne.”

Kilde: Maersk

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle