Maersk Line opretter ny rute fra Göteborg

Göteborg Havn har fået en ny direkte rute til Japan. De to containerrederier Maersk Line og MSC, der tilsammen udgør 2M, har etableret den nye rute, som sættes i gang den 23. februar, når det første skib lægger til i APM Terminals’ containerterminal i Göteborg.

”Vi byder den nye linje velkommen til Göteborg. Japan er et vigtigt marked for svensk import- og eksportindustri”, siger Magnus Kårestedt, adm. direktør for Göteborgs Hamn AB.

Lars Rexius, adm. direktør for MSC i Sverige, siger: ”Vi tror på det svenske marked. Nu har vi både direkte trafik til og fra Fjernøsten såvel som et bredt udbud af andre destinationer i verden via Göteborg”.

Maersk Line har tidligere haft to direkte linjer fra Göteborg, men samler nu godset på den nye Japan-linje. Samtidig lancerer rederiet tre feederlinjer fra Göteborg til andre havne på det europæiske kontinent.

”En direkte service fra Göteborg til Japan har længe været efterspurgt af vores kunder, og vi er meget glade for endelig at kunne tilbyde det. For at imødekomme behovet på det svenske marked vil vi supplere vores direkte anløb til Asien med yderligere tre feederafgange til kontinentet”, siger Susanne Jacobsson, adm. direktør for Maersk Line Scandinavia.

Japan er Sveriges næststørste handelspartner i Asien efter Kina. Eksportcontainerne kommer først og fremmest til at indeholde svenske skovprodukter, stål og industrikomponenter, mens importen vil bestå af elektronik, biler, tøj og asiatiske levnedsmidler.

Transporttiden fra Sverige til Kobe i Japan bliver 41 dage, og skibet på linjen vil anløbe containerterminalen i Göteborg en gang om ugen.

Kilde: Göteborgs Hamn

Artikler

01.10.2023|Maritimedanmark.dk

Italiensk kystvagt redder 177 fra brændende færge

30.09.2023|Maritimedanmark.dk

Transportskib til Airbus-dele skal have hjælp af vinden

30.09.2023|Maritimedanmark.dk

Royal Arctic Line afskediger sin topchef

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

FN fejrer 50-året for MARPOL - men der venter et betydeligt arbejde

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

Grøn jomfrurejse kostede Maersk enorm merpris

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

FN advarer: Udledningen fra skibsfarten kan eksplodere

Copyright 2023