Maersk i nyt overraskende samarbejde

Maersk går nu sammen med en af sine største konkurrenter, franske CMA CGM, om at fremme brugen af alternative grønnere brændstoffer til fremdrift af containerskibe. De to rederier vil også arbejde for bæredygtige internationale ramme for udledning af drivhusgasser.

Foto: Arkiv

"A.P. Møller - Mærsk ønsker at fremskynde den grønne omstilling inden for shipping og logistik, og for at gøre det har vi brug for stærk involvering fra partnere på tværs af branchen”, siger Vincent Clerc, administrerende direktør hos A.P. Møller - Mærsk.

”Vi er glade for at have en allieret i CMA CGM, og det er et vidnesbyrd om, at når vi forenes gennem en målrettet indsats og partnerskaber, opstår der en håndgribelig og optimistisk vej mod en bæredygtig fremtid”, siger Vincent Clerc.

"Dette partnerskab er en milepæl for dekarboniseringen af vores industri. Ved at kombinere knowhow og ekspertise fra to ledende shippingselskaber, vil vi accelerere udviklingen af nye løsninger og teknologier, hvilket gør vores industri i stand til at nå sine CO2-reduktionsmå”. siger Rodolphe Saadé, formand og administrerende direktør for CMA CGM Group, og tilføjer, at de to rederier ser frem til at få selskab af andre virksomheder.

Konkret vil begge rederier arbejde mere sammen om at udvikle brugen af alternative grønnere brændstoffer til fremdrift af containerskibe, herunder:
• Udvikling af høje standarder for alternative bæredygtige, grønne brændstoffer – herunder analyse af fuld livscyklus og relaterede drivhusgasser - og bidrage til at sætte rammerne for masseproduktion af grøn metan og grøn metanol.

• Udvikling og vedligeholdelse af standarder for drift af grønne metanolfartøjer med hensyn til sikkerhed og bunkring, samt fremskyndelse af havneberedskab til bunkring og levering af bio/e-metanol i nøglehavne rundt om i verden.

• Fortsætte fælles forskning og udvikling af andre komponenter i netto nul-løsningen som nye alternative brændstoffer, såsom ammoniak, eller innovationsteknologi til vores skibe.

Det nye samarbejde fremgår af pressemeddelelser udsendt af begge redrier tirsdag formiddag.

-mauh
 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023