Grønlandsk minister vil stramme krav til krydstogtskibe

Ocean Explorer´s grundstødning langt inde i Alpefjorden i nationalparken i Nordsøstgrønland viser, ifølge den grønlandske minister med ansvar for bl.a. turisme, at der er behov for “at give reglerne et gevaldigt eftersyn”.

Ocean Explorer står på tredje døgn på grund i den smukke Alpefjorden i nationalparken i Nordøstgrønland. Men nu kan reglerne for krydstogtsskibes sejlads i grønlandske farvande og fjorde blive strammet.. Foto: Sirius

Vivian Motzfeldt, der er minister for udenrigsanliggender, erhverv, handel for Siumut glæder sig først og fremmest over, at hverken skib eller besætning er kommet til skade ved grundstødningen.

“Men den opståede situation viser med tydelighed, at vi må og skal arbejde for, at der er stramme, klare og utvetydelige lovkrav fra næste sæson,” siger hun til avisen Sermitsiaq.

Krydstogtskibene, der i dag sejler i de grønlandske farvande og i fjorde, skal indhente tilladelse på forhånd, men tilladelserne kan blive sværere at få i fremtiden.

Vivian Motzfeldt er nu i dialog med de berørte kommuner, der har en del af Grønlands 44.000 km lange kystlinje inden for deres kommunegrænse for at afdække deres ønsker til forholdsregler over for krydstogtsturismen fremover.

“Så jeg regner med, at vi til næste år har helt klare regler og retningslinjer for, hvor krydstogtskibene må sejle ind, hvis de absolut skal ind i fjordene,” siger hun til avisen.

-emte

Vivan Motzfeldt minister for udenrigsanliggender, erhverv, handel på Grønland vil arbejde for stramme, klare og utvetydige lovkrav til krydstogtskibe.. Foto: Arctic Circle

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023