Forsøg på at trække krydstogtskib fri mislykkedes

Det grønlandsk ejede fiskeforskningsskib Tarajoq ankom onsdag morgen til det grundstødte krydstogt- og ekspeditionsskib Ocean Explorer i i Alpefjorden i Nordøstgrønland. Et forsøg på at trække skibet fri mislykkedes, oplyser Arktisk Kommando.

Som det fremgår står krydstogtskibet solidt plantet i mudder og ler i Alpefjorden i nationalparken i Nordøstgrønland.. Foto: Sirius/Arktisk Kommando

Forsøget på at trække skibet med 206 passagerer og besætningsmedlemmer fri ved højvande lykkedes ikke for det 61 meter lange fiskeforskningsskib, der er bygget i 2021 og ejes af Grønlands Selvstyre.

Ocean Explorer står fortsat solidt plantet i mudder og ler i Alpefjorden i Nationalparken, hvor det løb på grund mandag, oplyser Arktisk Kommando i et Facebookopslag onsdag aften.

Om Tarajoq, der har et pæletræk på mere end 50 tons, vil gøre et nyt forsøg ved næste højvande, vides ikke.

Men førsteprioriteten for Arktisk Kommando er at få inspektionsfartøjet Knud Rasmussen frem til krydstogtskibet, men hjælpen er forsinket:

Besætningen i Knud Rasmussen gør sit bedste for at nå frem så hurtigt som muligt. På grund af vejret i området, hvor Knud Rasmussen befinder sig, har skibet måttet sænke farten en smule.

"Knud Rasmussen forventes fremme i løbet af aftenen fredag den 15. september,” skriver Arktisk Kommando i opslaget.

Medlemmer af Sirius-patruljen fra Arktis Kommando var onsdag morgen om bord på Ocean Explorer og konstaterede ved selvsyn, at der ikke er tegn på, at skibet har taget alvorligt skade, ligesom alle passagerer har det godt.

-emte

Medlemmer af Siriuspatruljen var onsdag morgen om bord på det grundstødte krydstogtskib.. Foto: Sirius/Arktisk Kommando

Foto: Sirius/Arktisk Kommando

Det 61 meter lange, isforstærkede skib er designet specielt til at sejle og arbejde i arktiske farvande. Tarajoq kan med sin størrelse og udrustning sejle længere nordpå og udføre langt flere typer af forsknings- og miljøopgaver, end det tidligere har været muligt. Tarajoq har plads til 12 besætningsmedlemmer og 20 forskere og har også plads til uddannelsesophold for bl.a. de maritime uddannelser, skriver Grønlands Naturinstitut, der driver skibet, på sin hjemmeside.. Foto: Grønlands Naturinstitut.

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023