Dansk robotteknologi imponerer i Korea

Danske Inrotech har formået at løse en kendt problematik med svejserobotter, som verdens førende skibsværfter og robotleverandører hidtil ikke har kunnet løse. Senest har det vakt stor interesse hos den koreanske skibsbyggergigant, Samsung.

Interessen for Inrotechs svejserobot skyldes, at robotten bryder med alle hidtidige måder at anvende og betjene svejserobotter på inden for værftsindustrien. Inrotechs løsning svejser 40 procent hurtigere end manuelle svejsere, og den kræver ingen forudgående roboterfaring eller programmørviden at betjene.

Svejserobotten bevæger sig på en enkel modulbygget skinne, der kan forlænges, så den kan nå steder, der ellers ville være svært tilgængelige. Ved hjælp af indbyggede sensorer kan robotten selv identificere emnet, kombinere og skalere opgaven efter behov og efterfølgende svejse efter de fastlagte forskrifter og med stor ensartethed.

”Den bagvedliggende programmering med et simpelt brugerinterface betyder, at operatøren kan nøjes med tre til fire tastetryk for at betjene robotten. Der er ingen komplicerede programmeringskoder, og operatøren behøver hverken manuelt at tildele robotten opgaver eller at overvåge den. Derfor kan operatøren betjene op til fire robotter på en gang”, siger direktør i Inrotech Flemming Jørgensen.

”Opstår der fejl eller behov for service, så kører vores robot selv i en serviceposition, hvorefter den vender tilbage og starter til der, hvor den blev afbrudt. Det betyder, at vores kunder kan spare en del på udgifter til personaleuddannelse i forhold til betjening og overvågning af robotten.”

Oshima Shipyard var blandt de første til at se fordelene ved Inrotechs svejserobot, og her har man implementeret den danske robotløsning. Også Europas største leverandør af svejsemaskiner, KEMPPI, har vist stor interesse og har indgået et teknologisk samarbejde med Inrotech.

Fra den 14.-16. november deltager Inrotech på Danish Offshore Energy Gruops (DOEG) danske fællesstand ved Offshore Korea 2012. Her har koreanske Samsung og Hyundai på forhånd meldt deres ankomst for at se den danske svejserobot.

Alene besøget og interessen for en dansk softwareløsning hos en asiatisk skibsgigant er banebrydende, da det er sjældent set, at robotteknologi importeres fra Europa til Asien. Koreanske Samsung har indtil videre også haft deres forbehold:

”Til at starte med fortalte Samsung, at de selv har en meget stor robotafdeling, og derfor vil de under ingen omstændigheder købe robotter udefra. Efterfølgende har Samsung været inde at kigge på vores corporate website, hvorefter de har meldt ud med en stor interesse i at se vores svejserobot” fortæller Flemming Jørgensen, direktør i Inrotech.

For et år siden havde ejer og direktør Flemming Jørgensen kun tre mand ansat, i dag er de tolv. Det seneste halvandet år er forespørgslerne strømmet ind til trods for, at Inrotech hverken har haft tid eller evne til at markedsføre sig selv og den unikke svejserobotløsning.

”Inden for de seneste 36 måneder er forretningen udvidet med eksport til Japan, Tyskland, Rumænien, og i øjeblikket forhandler vi om kontrakter i både Holland og Frankrig. I Brasilien er vi ved at indgå en forhandleraftale, og i Sydkorea har vi indgået et samarbejde med en lokal kontakt om en fast etablering i landet, så vi kan komme ind på de største koreanske skibsværfter”, siger Flemming Jørgensen.

Offshore Korea 2012, der finder sted i Busan fra den 14.-16. november, er Sydkoreas første rene offshore-udstilling. Messen er sponsoreret af Sydkoreas fire største skibsværfter; HHI (Hyundai), DSME (Daewoo), STX og SHI (Samsung). 250 udenlandske og 150 koreanske firmaer er repræsenteret på udstillingen.

10 danske virksomheder deltager i en fælles, dansk pavillon. De deltagende virksomheder på den danske fællespavillon er Brdr. Christensen, Danfoss A/S, DEIF A/S, Ellehammer A/S, Hempel A/S, INEXA TNF Aps, Inrotech Aps, JEVI A/S, Nordisk Højtryk og Viking Life-saving Equipment

Kilde: Eksportforeningen - Danish Offshore Energy Group

Relateret indhold

17.06.2024Maritimedanmark.dk

Trods flaskehalse og forsinkelser maner Maersk-chef til ro

17.06.2024Maritimedanmark.dk

DFDS vil indsætte to ammoniak-drevne ro-ro skibe på grøn korridor

10.06.2024Maritimedanmark.dk

Der skal skrues op for det maritime entreprenørskab

07.06.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør bliver ny topchef i Terma

06.06.2024Maritimedanmark.dk

UTSC donerer 50 millioner til borgerne i Ølst

27.05.2024Maritimedanmark.dk

Terma leverer rekordregnskab

22.05.2024Maritimedanmark.dk

Byggeplaner: Tre af de største danske værfter positive

21.05.2024Maritimedanmark.dk

Store udfordringer venter, hvis nye krigsskibe skal bygges i Danmark

Jobmarked

Se alle

Skoleskibet Danmark

Skoleskibet DANMARK søger maskinchef

MARTEC søger Maskinchef/ Enemester til Skoleskibet DANMARK som periodevis skal arbejde i land på MARTEC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

25.06.2024

Northern Survey ApS

Northern Survey ApS søger 3. Mester/Juniormester

Northern Survey er et veletableret dynamisk rederi, baseret på mange års erfaring inden for offshore branchen. Til vores dieselelektriske MPSV skibe Northern Maria og Northern Victoria søger vi snarest muligt en 3. mester/juniormester.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Northern Survey ApS

Northern Survey ApS søger Maskinchef

Northern Survey er et veletableret dynamisk rederi, baseret på mange års erfaring inden for offshore branchen. Til vores dieselelektriske MPSV skibe Northern Maria og Northern Victoria søger vi snarest muligt en maskinchef.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Northern Survey ApS

Northern Survey ApS søger 1./2. Mester

Northern Survey er et veletableret dynamisk rederi, baseret på mange års erfaring inden for offshore branchen. Til vores dieselelektriske MPSV skibe Northern Maria og Northern Victoria søger vi snarest muligt en 1. mester.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Hans Jensen Lubricators A/S

On behalf of Hans Jensen Lubricators A/S – G&O Maritime Group, MARPRO Group is looking for an Area Sales Manager.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SEA HEALTH & WELFARE

Arbejdsmiljøkonsulent i Søfartens Arbejdsmiljøtjeneste

Har du passion for arbejdsmiljø, og kan du gøre en forskel for de søfarende i den danske handelsflåde?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Royal Arctic Line A/S søger teknisk inspektør i Nuuk

Bliv en del af et dynamisk team og tag del i driften af rederiets skibe som teknisk inspektør! Du vil få en nøgleposition i vores team med ansvar for udførelse af teknisk og driftsmæssige vedligehold, tilsyn med og inspektion af skibe og andet udstyr, alt imens du bidrager til vores fælles mål og understøtter vores kerneydelse.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

25.06.2024

Svendborg Kommune, Havn Færge- og Sundfart

Færgen Højestene søger snarest en eller flere venlige og løsningsorienteret kystskippere eller styrmænd af 4. grad til timeafløsning.

Vil du have den smukkeste udsigt året rundt? Kan du føre færgen stabilt og i al slags vejr? Kan du give en god service til både øboere og turister?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svendborg Kommune, Havn Færge- og Sundfart

Færgen Højestene søger snarest en venlig og løsningsorienteret skibsfører til fast stilling, der kan pakke færgen og føre den sikkert i havn

Vil du have den smukkeste udsigt året rundt? Kan du føre færgen stabilt og i al slags vejr? Kan du give en god service til både øboere og turister?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Ærøfærgerne

Transportdirektør

Er du Ærø Kommunes nye transportdirektør?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.08.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
GMDSS (GOC)

Kurset henvender sig til alle, som skal betjene GMDSS radioudstyr på skibe eller andet, godkendt til A2, A3 eller A4 (MF/HF m.m.)

Dato

06.06.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark