Concordia sælger sit eneste råolietankskib

Det svenske tankskibsrederi Concordia Maritime sælger Stena Supreme, der er rederiets eneste råolietankskib. Skibet indbringer rederiet en pæn milliongevinst og sker som et led i bestræbelserne på at styrke Concordia Maritimes finansielle position.

Stena Supreme bliver nu solgt. Foto: Concordia Maritime..

Salget af Suezmax-råolietankeren på 158.000 dwt., der er bygget i 2012 indbringer Concordia Maritime en fortjeneste på 4 mio. dollar og mere end fordobler dermed rederiets noget slunkne likviditet, der i 1. kvartalsregnskabet var på 34 mio. svenske kr.

“Salger er en del af processen om at styrke selskabets finansielle position - men timinigen er også spot on. Tonnage-priserne er steget i 1. kvartal af 2022, hvilket tydeligt afspejler sig i prisen,” siger Erik Lewenhaupt, der er CEO i Concordia Maritime, der erklærer sig tilfreds med transaktionen og prisen.

“Vi er forsigtigt optimistiske i vores syn på markedet fremadrettet, selvom vi stadig ikke kan udelukke yderligere tiltag, med mindre vi ser et mere vedvarende opsving på tankskibsmarkedet,” tilføjer han.

Concordia Maritime, der har Stena Group som hovedaktionær, solgte i løbet af 1. kvartal to af sine P-Max produkttankskibe og kom ud af årets første tre måneder med en lavere omsætning end i samme periode i fjor, men fik vendt driftsresultatet før- af og nedskrivninger (EBITDA) fra et underskud på 5,4 mio. dollar til et overskud på 3,2 mio. dollar.

Resultatet efter skat blev et underskud på 30 mio. sv. kr. mod et underskud på 121 mio. sv. kr. i 1. kvartal i fjor.

Concordia Maritime råder du over en flåde bestående af otte P-Max på produkttankskibe på 65.000 dwt.

Kilde: Concordia Maritime

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023