Tvivl om Yang Ming trods refinansiering

Mindre shipping firmaer er fortsat nervøse for et potentielt kollaps i det taiwanesiske containerrederi Yang Ming og benytter derfor om muligt andre rederier. Frygten består, selvom Yang Ming er på vej gennem en restrukturering og selvom selskabets aktier igen handles på børsen.

Sporerne skræmmer. Og efter Hanjin´s fallit i fjor frygter en række - primært mindre - shippingfirmaer, at det kriseramte Yang Ming rederi fortsat er farezonen, skriver Lloyds Loading List.

Deres forretninger vil blive hårdt ramt, hvis containere igen skulle blive fanget i en betalingsstandsning eller en fallit - og de er derfor meget forsigtige med at benytte Yang Ming.

Det sker selvom rederiet kan færdiggøre en rekapitalisering i juni måned og atter har fået sine aktier noteret på børsen i Taiwan efter en pause på et par uger. Heller ikke analytikeres fastholdelse af, at sandsynligheden for et kollaps i Yang Ming er lille, grænsende til det ikke-eksisterende, fordi de forventer, at den taiwanesiske regering i givet fald vil holde en stærk finansiel hånd under rederiet, fjerner frygten.

Dertil kommer, at den nye containeralliance, THE Alliance, som Yang Ming er en del af, tidligere i år annoncerede, at de ville oprette en særlig fond, der skal sikre fragten, hvis et af medlemmerne - læs Yang Ming - skulle få fallit.

Men Patrik Berglund, der er CEO i benchmark og marketintelligence platformen Xeneta, sår

i Lloyds Loading List tvivl om, hvorvidt Yang Ming endnu er finansiel stabil og om sandsynligheden for, at THE Alliance medlemmerne reelt vil kunne løfte opgaven, hvis Yang Ming går nedenom og hjem: “Yang Ming er verdens niende største containerrederi og det at skulle flytte 585.000 strandede containere kunne fuldstændig overbelaste de i forvejen slemt pressede Øst-Vest sejlplaner. Container-fragt til lave priser bliver i dag sat til side til fordel for containere solgt til højere rater. Hvilket af medlemmerne af THE Alliancen vil være parat til at droppe deres egne betalte fragter og tage en stor portion Yang Ming containere uden en garanti for betaling fra et konkursbo?” spørger Patrik Berglund retorisk.

For en række mindre shippingfirmaer er usikkerheden, hvor lille den end måtte være, nok til at benytte andre rederier end Yang Ming.

Yang Ming forudsagde, at rederiets aktier ved genintroduktionen på børsen villle blive handlet til det dobbelte af prisen, da aktierne blev suspenderet den 19. april. Dengang blev aktien handlet til kurs 6,15 NT. Da handlen blev genoptaget 4. maj, blev aktien handlet til kurs 15,03, men faldt hurtigt til 12,70 og blev i mandags handlet til kurs 11.90.

Kilde: Lloyds Loading List

Relateret indhold

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle