Tuco lancerer ny hurtig redningsbåd

Tuco Marine i Faaborg har afsløret den nye 7,5 m ProZero Fast Rescue Craft, FRC, som del af værftets serie af professionelle fartøjer. Fremstillingen i kulfiber giver et fartøj med lavere vægt end markedsstandarten i dag og en hurtigere redningsbåd med større aktionsradius og længere operationstid.

”Det modulbaserede design gør det muligt for os at give vores kunder et produkt, der kan tilpasses i henhold til deres behov og med en relativt kort leveringstid i forhold til gennemsnittet på markedet, mens vi stadig kan fastholde det høje niveau af pålidelighed, som vi stræber efter”, siger administrerende direktør i Tuco Marine Group, Jonas Pedersen.

FRC'ere bliver brugt som offshore redningsbåde, primært indsat fra større moderskibe, der bærer disse mindre fartøjer. Den første nye FRC i ProZero linjen vil være ProZero 7,5m FRC. Båden fremdrives af en waterjet installation for maksimal sikkerhed i operationerne. Båden leveres med et enkelt punkt hejsesystem af ejerens valg og kan ligeledes leveres med dobbelt waterjet installation.

Tuco har arbejdet tæt sammen med meget erfarne FRC kunder for at sikre de meget høje krav i markedet. Slutbrugere har derfor været tæt involveret i design og layout af FRC’en. Den 7,5 meter FRC vil snarest blive fulgt op af søstre i forskellige størrelser. De næste modeller er en 6,5 meter og en 8,5 meter version, som allerede er planlagt.

Det er muligt at bygge ProZero serien i forskellige længder og i forskellige bredder med udgangspunkt i en række gennemprøvede standard skrog designs. Den centrale idé er at sikre, at ProZero fartøjerne udkonkurrerer det nuværende marked på pålidelighed og nem service, men også at være førende på markedet, ved at levere den letteste FRC.

Parametre som leveringstid og tilpasning efter kundernes krav er allerede i designfasen et fokuspunkt. Det er grunden til, at det komplette byggesystem bag serien er modulbaseret. Moduletsystem giver mulighed for nem justering og tilpasning.

Kilde: Tuco Marine Group

Videopræsentation af det nye redningsfartøj

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Alslinjens nye el-drevne færge er søsat

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk navngiver nyt metanol-containerskib

03.04.2024Maritimedanmark.dk

Så er der sat navn på ny svensk isbryder

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Tarifa Jet nu i DFDS farver

03.03.2024Maritimedanmark.dk

Norsk ordre på verdens første batteridrevne rorofærger til autonom drift

27.02.2024Maritimedanmark.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle