Torm får stærkeste kvartal i mere end et årti

Produkttankrederiet Torm får med et overskud på 57 mio. dollar i 1. kvartal den stærkeste start på et år i mere end et årti. Og den stærke start er fortsat ind i 2. kvartal, hvor rederiet har sikret sig rekordbookinger med 69 pct. af indtjeningsdagene dækket til knap 30.000 dollar/dag, oplyser rederiet.

Jacob Meldgaard, CEO i Torm rapporterer om stærkeste start på året i mere end et årti..

I løbet af det første kvartal i 2020 opnåede Torm et resultat før skat på 57 mio. dollar, hvilket er den stærkeste start på et år i mere end et årti," fastslår Jacob Meldgaard, CEO i Torm, i rederiets kvartalsregnskab.

"Den stærke start er fortsat og er yderligere styrket foreløbig i 2. kvartal , hvor Torm har sikret sig rekord-bookinger med 69 pct. af indtjeningsdagene dækket til 29.188 dollar/dag, drevet af den nuværende logistiske ineffektivitet og øgede interesse for flydende lagre på grund af kontango i olieprisen," siger Meldgaard.

De høje rater, der i gennemsnit lå på 23.643 dollar/dag i 1. kvartal mod 17.949 dollar/dag i samme periode i fjor, sikrede et driftsresultat (EBITDA) på 101,5 mio. dollar mod 61,5 mio. dollar i fjor.

Og resultatet før skat på 56,8 mio. dollar blev mere end dobbelt så højt som 1. kvartal i 2019, der landede på 23, 5 mio. dollar.

Torm oplyser, at 11 pct. af årets tilbageværende indtjeningsdage i 2020 ved udgangen af 1. kvartal var dækket til en gennemsnitlig rate på knap 25.000 dollar/dag. En ændring i fragtraterne på 1.000 dollar/dag vil påvirke helårsresultatet før skat med 15,3 mio. dollar.

Torm tog levering af tre nybygninger i løbet af 1. kvartal, afhændede et handysizeskib og købte yderligere to dual-fuel-ready LR2 nybygninger med scrubbere til levering i 4. kvartal 2021. Derudover havde Torm ved udgangen af 1. kvartal tre nybygninger i ordre.

Torm forventer at installere scrubbere på i alt 49 skibe og har pr. 14. maj installeret røgrensningen på 37 skibe. Yderligere 10 kommer til i år, mens de sidste to er installeret på de LR2-nybygninger, der bliver leveret i 4. kvartal næste år.

Kilde: Torm

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle