Svanehøj slår sin egen produktionsrekord

I de første ni måneder af 2022 har produktionen hos Svanehøj kørt en større omsætning igennem, end de nogensinde før har gjort på et helt år. Hemmeligheden bag succesen er at tildele udvalgte produktionsfolk nye roller.

Produktionsplanlægning.

Pumpespecialisten Svanehøj investerer i disse år et tocifret millionbeløb i en omlægning af produktionen med nye maskiner og robotter for at understøtte sin vækststrategi.

Forandringerne i produktionen har allerede medført et markant bedre flow, og Svanehøj kører nu betydeligt flere ordrer igennem, end de gjorde for bare et år siden. Faktisk så mange, at den hidtidige produktionsrekord fra 2015 er slået allerede tre måneder før årets afslutning.

Men det er hverken maskiner eller robotter, der er den primære årsag til udviklingen. Det er derimod medarbejderne. Svanehøj valgte i starten af året at tildele tre af de ansatte i montagen en sideløbende rolle som produktionskoordinatorer.

Deres opgave er i grove træk at holde styr på, om deres respektive teams får løst de opgaver, der er planlagt, og om de har alt, hvad de skal bruge for at løse dem.

”Der er ikke tale om en ledelsesrolle, men en opgavekoordinerende funktion, og organisatorisk har det været en kæmpe succes. Det samarbejde, der er opstået mellem værkfører, planlægning og produktionskoordinatorer, er meget kraftigt medvirkende til, at det er lykkedes os at køre en meget større omsætning igennem. Det endda i et år, hvor vi har været voldsomt udfordret i både den indgående og den udgående logistik”, siger Mikkel Bülow Bundgaard Sørensen, der er Head of Production hos Svanehøj.

De nye produktionskoordinatorer – Poul Peter Pedersen, Anders Rosenbeck og Christian Hostrup – har i gennemsnit arbejdet i produktionen hos Svanehøj i mere end 20 år. Det er meget erfarne og respekterede folk, der brænder for deres arbejde og for virksomheden.

”De har alle en enorm produktviden, som man ikke bare lige kan slå op i en bog. Når vi snakker dag-til-dag-operationer, er det dem, der har den vigtige viden. Betydningen af at bringe den viden i spil i planlægningen har været uvurderlig”, siger Mikkel Bülow Bundgaard Sørensen.

Tidligere kunne der gå lang tid, fra en ordre blev sat i gang, og til den var kørt igennem, især fordi folkene undervejs måtte vente på komponenter. Det resulterede i spildtid og manglende overblik.

I dag gennemføres ordrer hurtigere, fordi de først igangsættes, når produktionskoordinatorerne har sikret, at alle nødvendige komponenter er tilgængelige og inden for rækkevidde. Det er pull i stedet for push.

”Før i tiden var det værkføreren, der sad med det hele. Men fordi vores ordreindgang de seneste år er vokset så meget, har det været nødvendigt at uddelegere noget af ansvaret for at følge med. Samtidig er produktionen blevet langt mere kompleks at håndtere. I dag er alle ordrer kundetilpassede, og vi har over 100 varenumre på hver opgave. Ved at inddrage de udførende i den løbende planlægning har vi fået et bedre overblik og en større fleksibilitet. Vi får sendt meget mere ud ad døren og har markant færre varer i arbejde”, siger Peer Mortensen, der er Senior Master Planner i Svanehøj.

Kilde: Svanehøj

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023