Søren Skou stopper som CEO i Maersk

Topchefen i A.P. Møller - Maersk, Søren Skou, stopper som CEO fra 1. januar 2023, oplyser selskabet i en selskabsmeddelelse. Han afløses af Vincent Clerc, der har været chef for Ocean & Logistics i selskabet.

Søren Skou stopper i Maersk..

Nyheden om Søren Skou´s fratræden kommer som et lyn fra en klar himmel i afslutningen på et år, der bliver det bedste nogensiden for Danmarks største selskab - og det næststørste containerrederi i verden.

“I næsten 40 år - eller lidt mere end 14.500 dage - har jeg arbejdet for et selskab med et stort og meningsfyldt formål, stærke værdier, fantastiske kolleger og inspirerende ledere. Når vi i dag annoncerer, at jeg vil trække mig tilbage som CEO for A.P. Møller - Maersk, er jeg stolt af alt, hvad vi har opnået og taknemmelig for min tid i Maersk,” skriver Søren Skou i i opdatering på Linkedin om skiftet og fortsætter.

“Det har været en virkelig fornøjese at stå i spidsen for dette fantastiske selskab. Om nogle få uger vil jeg overdrage stafetten til Vincent Clerc, og jeg er ikke i tvivl om, at det er det rigtige tidspunkt for Maersk, for Vincent og for mig at foretage denne overgang.”

Søren Skou overtog posten som CEO i A.P. Møller - Maersk i 2016 fra Niels Smedegaard Andersen og har siden stået i spidsen for implementeringen af den nye strategi, der har omformet Maersk fra et konglomerat med bl.a olie- og gasaktiviteter til et rent logistik og transportselskab.

Ifølge formanden for A.P. Møller - Maersk, Robert M. Uggla er der tale om et planlagt skifte:

“Søren Skou har bidraget til gruppens udvikling gennem næsten 40 år, heraf 12 år som CEO for Maersk Tankers, fire år som CEO for Maersk Line og tæt på syv år som CEO for Maersk. I løbet af sin embedsperiode som CEO for Maersk har Søren være medvirkende til at omdefinere Maersk til et kundecentreret end-to-end logistikleverandør med en global lederposition inden for bæredygtige transportløsninger. På vegne af bestyrelsen takker jeg oprigtigt Søren for hans værdsatte ledelse og imponerende resultater. Jeg er lige så taknemmelig for Sørens støtte i overgangen til en ny CEO, der sikrer, at virksomheden ikke mister noget momentum i sine stratetiske bestræbelser i et foranderligt og vanskeligt marked,” siger formanden for bestyrelsen i A.P. Møller - Maersk, Robert M. Uggla.

Om sin tid i Maersk, siger Søren Skou:

“Jeg har arbejdet sammen med mit team om at forandre forretningsmodellen, kulturen, den digitale backbone for at gøre Maersk til et profitabelt selskabet igen. Det var det mandat, jeg fik som CEO i 2016 og jeg vil gerne takke bestyrelsen, vores største aktionær, mit lederteam og alle mine fantastiske kolleger verden over for deres tillid og støtte gennem årene. Selskabet har gjort det meget godt over de sidste år. Vi har aldrig været stærkere finansielt og vi har en inspirerende og visionær plan for fortsættelsen af vores globale integrator strategi, der vil vise retningen for virksomheden i mange år fremover.”

“Nu ser jeg frem til et nyt kapitel i livet, hvor jeg vil fortsætte med at arbejde på et lavere niveau og have mere tid til min familie og andre interesser,” slutter Søren Skou opslaget på Linkedin.

Executive Board vil efter Søren Skous fratræden bestå af CEO Vincent Clerc, CFO Patrick Jany, Henriette Hallberg Thygesen og Navneet Kapoor.

Kilde: A.P. Møller - Maersk.

Relateret indhold

29.05.2024Maritimedanmark.dk

Kina afviser at svare på kabelbrud

29.05.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace klager over nyt dansk oliefelt

27.05.2024Maritimedanmark.dk

Truslen fra Houthier koster dyrt

25.05.2024Maritimedanmark.dk

Nyt piratangreb på fragtskib ud for Somalias kyst

25.05.2024Maritimedanmark.dk

Erfaren lods advarede om faren for brokollision i årevis

24.05.2024Maritimedanmark.dk

Afhøringerne af fem drabs-tiltalte fiskere afsluttet

24.05.2024Maritimedanmark.dk

Søværnet og fregat-besætning hædret med Søfartsprisen 2024

24.05.2024Maritimedanmark.dk

Krydstogtnetværk får nyt navn og udvidet formål

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Marine Operator

Join Unifeeder as a Marine Operator and embark on an exciting career in the dynamic world of shipping! If you're an experienced navigator or have a background in operational shipping, this opportunity in Aarhus is perfect for you.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fjord1

Vil du arbeide saman med oss på sjøen?

Fjord1 søker no etter dyktige vikarar til eit breitt spekter av sommarjobbar og vikariat innan navigasjon, matros, maskin og catering. Vårt behov er omfattande og strekker seg geografisk langs heile norskekysten.

Område

Norge

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Spændende og udfordrende job på Grønlands mest unikke arbejdsplads til søs – Kok søges til passagerskibet Sarfaq Ittuk.

Højsæsonen er så småt skudt i gang og vi søger derfor en engageret kok, der sammen med skibet Køkkenchef og ungkok kan være med til, at give gæsterne en uforglemmelig oplevelse ombord på Sarfaq Ittuk.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fjord Line Danmark

Kok

Da sommersæsonen nærmer sig skal Fjord Line bruge ekstra besætning til vores hold af Superhelte. Derfor søger vi dygtige kokke, som ønsker at prøve kræfter med livet til søs, samt opleve en helt ny type af frihed.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fjord Line Danmark

Juniormester

Fjord Line søger lige nu en juniormester, der er klar til at opnå sin sejltid.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Søfartens Ledere

Dygtig og erfaren faglig sekretær/faglig konsulent til Søfartens Ledere

Er du en stærk forhandler med en passion for ansættelsesretlige problemstillinger samt rådgivning til medlemmer? Hvis ja, så søg stillingen her og vær med til at gøre en forskel for lederne i det maritime Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.06.2024

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Færgesekretariatet

Sekretariatschef

Færgesekretariatet søger en ny sekretariatschef.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.06.2024

Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen søger en projektleder

Søfartsstyrelsen søger en projektleder til Regulatory Future Lab (Future Lab)

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.05.2024

MARPRO Search & Selection

Shipping Trainee

Are you dreaming of unfolding your talent and to work with shipping in an international agency company where no two days are alike? Then we can offer you an exciting and developing apprenticeship at Leth Danish Straits a subsidiary to Leth and Inchcape Shipping Services.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
GMDSS (GOC)

Kurset henvender sig til alle, som skal betjene GMDSS radioudstyr på skibe eller andet, godkendt til A2, A3 eller A4 (MF/HF m.m.)

Dato

06.06.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark