Slæbebåd tæt på at blive smadret

Det kunne være gået helt galt for fem besætningsmedlemmer på en slæbåd, der blev skubbet mod en lukket sluseport i Panama-kanalen, viser video. Sikkerheden i kanalen kritiseres nu voldsomt. "En ulykke kan få større konsekvenser en Ever Givens blokering af Suez-kanalen."

Tæt på voldsom ulykke i Panama-kanalen..

“Slusen var ikke klar, kammeret var ikke fyldt, og portene var lukket, men lodsen fortsatte fremad alligevel,” sagde slæbebådskaptajnen efter hændelsen, du kan se på videoen herunder. “En slæbebåd på agterstavnen er et krav for at gå gennem sluserne, men der var ingen, fordi lodsen ikke ønskede at vente på den anden slæbebåd, der var ved at assistere et andet fartøj,” fortsatte han.

Der skete ikke noget, men det kunne være gået helt galt og det skyldes - ifølge slæbebådskaptajneres forening i Panama - at kanalmyndigheden har slækket på sikkerhedsprocedurerne.

“Ingenting er skrevet ned. Der er ingen sikkerhedsprocedurer, så lodserne kan gøre, hvad de vil,” lyder det bl.a. andet. Der nævnes eksempler på lodser, der går ind i sluserne uden en slæbebåd ved agterstavnen eller sejler gennem kanalen med for høj hastighed. “Vi lever i et anarki her,” lyder en anden kommentar.

Problemerne er størst i den udvidede kanal, hvor slæbebåde skal holde skibene på plads i sluserne. Og der er ingen plads til fejl i et slusekammer, der er 427 meter langt og tillader skibe med en længde på op til 370 meter, når der også skal være plads til to slæbebåde , der i gennemsnit er knap 27 meter lange.

Og mangel på slæbebåde og besparelser øger risikoen for ulykker. Kanalmyndigheden siger, at de råder over 46 slæbebåde, men mange er så gamle, at der ikke længere kan skaffes reservedele til dem - og derfor bliver de ikke vedligeholdt.

Og hvis en sluseport i den udvidede Panama-kanal skulle blive smadret, ville det tage måneder at reparere den - og i mellemtiden ville kanalen være lukket for alle neo-panamax skibe, påpeger formanden for fagforeningen, International Organization of Masters, Mates & Pilots, Don Marcus:

“Panama-kanal myndigheden har tilladt at forholdene forværres til et punkt, hvor det kun er et spørgsmål om tid, før katastrofen rammer. Og den har potentiale til at påvirke den internationale handel i et omfang, der er langt større en grundstødningen af Ever Given i Suez-kanalen i marts 2021,” fastslår han.

Kilde: Maritime Executive.

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle