Regeringens løft af erhvervsskolerne hilses velkommen i den maritime industri

“Det er noget, vi har arbejdet for i årevis,” siger Danske Maritimes adm. dir. Jenny Braat i en kommentar til regeringens plan om at øge bevillingerne til erhvervsskolerne markant med et voksende trecifret million-beløb årligt.

Danske Maritime adm. dir. Jenny Braat er begejstret for regeringens planer om at øge bevillingerne til erhvervsskolerne.. Foto: Danske Maritime

“Stor ros til regeringen, der nu går forrest på en rigtig vigtig dagsorden,” siger Jenny Braat om regeringens beslutning om et varigt løft af bevillingerne til erhvervsskolerne med 300 mio. kr. næste år voksende til 900 mio kr. frem mod 2030.

“Det er simpelthen en fantastisk nyhed og noget, vi har arbejdet for i årevis. Allerede nu mangler vi i den maritime industri mange faglærte, og ser man i krystalkuglen ser det utroligt bekymrende ud." 

"Hvis ikke vi får vendt udviklingen, kommer vi til at mangle tusindvis af medarbejdere. Derfor er saltvandsindsprøjtningen – og vel at mærke en stor én af slagsen – både velkommen og helt nødvendig,” siger Jenny Braat.

Danske Maritimes topchef peger på, at erhvervsskolerne trænger til en markant opgradering, så de bliver langt mere attraktive og tidssvarende.

“Inden for det maritime går udviklingen exceptionelt stærkt, og nogle af vores elever tager faktisk udstyr fra deres praktikplads med på skolen, fordi udstyret der er forældet. Den slags udfordringer skal der rettes op på, så vi kan få langt flere unge til at gå en teknisk vej og føle stolthed ved deres fag,” siger hun.

Jenny Braat kalder det også “utrolig positivt”, at regeringen samtidig  foreslår, at det skal gøres nemmere at søge ind på en videregående uddannelse senere, hvis man har et svendebrev.

Udspillet fra regeringen kommer i forlængelse af den politiske aftale fra juni, hvor i alt syv partier blev enige om en større omlægning af universitetsuddannelserne.

-emte

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023