Rederiforening: Overlad regulering til IMO

195 nationer, der har tilsluttet sig United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), mødes fra i dag i Doha for at holde det 18. møde, COP 18. Her vil en CO2 -reguleringen for den internationale skibsfart igen være på dagsordenen.

Fra dansk og europæisk side ligger der et forhandlingsoplæg, der lægger op til, at CO2 -reduktioner fra skibsfarten skal foregå via arbejdet i IMO. Dette støtter Rederiforeningen fuldt ud.

”Men som vi har set det ved de sidste mange COP-møder – tænk bare på COP15 her i København – er forhandlingerne meget fastlåste mellem i-og ulandene. Så selvom skibsfarten er en global industri, som skal reguleres derefter, bliver skibsfarten taget som gidsel i uenighederne mellem verdens regeringer. Resultatet er, at vi stadig mangler bindende, ambitiøse og klare mål for skibsfartens CO2 -udledning", siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening, Jan Fritz Hansen.

Uenighederne i COP-regi smitter nemlig af på forhandlingerne i FN’s internationale maritime Organisation, IMO, hvor ulandene kræver UNFCCC-princippet ’common but differentiated responsibilities’, altså at ulandene behandles lempeligere i reduktionsindsatsen, indført. Heroverfor står IMO’s princip ’no more favourable treatment of ships’ som betyder, at alle skibe uanset flag skal leve op til de same krav.

”Vi håber, at regeringerne på COP18 kan nå til enighed om et klart mandat til IMO om at arbejde videre med CO2-reguleringen for skibsfarten. IMO vedtog allerede i 2011 et regelsæt af tekniske og operationelle tiltag, der træder i kraft ved årsskiftet.

Således vil skibe, der bygges frem mod 2025 være 30 % mere energieffektive end skibe af samme type i dag”, siger Jan Fritz Hansen.

IMO skal på det næste møde på sin miljøkomité i maj 2013 drøfte ni forskellige forslag til et markedsbaseret instrument til yderligere CO2 -reduktion fra skibsfarten. Men som den politiske situation ser ud nu, bliver det vanskeligt at nå til enighed. Derfor er det nødvendigt, at COP18 får givet et klart mandat til IMO, så forhandlingerne kan komme videre der.

Kilde: Danmarks Rederiforening

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle