Maritim fond uddeler 20 millioner kroner

Den Danske Maritime Fond har ved årets anden uddelingsrunde i bevilget over 20 mio. kr. til 13 projekter i Det Blå Danmark.

Foto: DDMF

På iværksættersiden har tre startups modtaget seed funding til videreudvikling af maritime teknologier indenfor grøn omstilling, safety og energiudvinding:

EVstinguish ApS er bevilget seed funding til at udvikle en brandslukningsenhed til håndtering af brande i elbiler på færger. Efter indledende slukningsarbejde vil bilen blive løftet og efterfølgende indkapslet i en vandfyldt, brandsikker barriere. Metoden sikrer, at branden er kontrolleret, mens besætning og passagerer er sikret mod eksponering for giftige gasser og røg.

Shipster ApS er bevilget seed funding til at udvikle en AI-drevet løsning til rederier, der vil forbedre produktiviteten og effektiviteten for operatører. Ved at integrere funktioner til beskeder, opgavestyring, søgning og automatisering af databehandling reduceres tiden brugt på rutineopgaver, mens læringskurven fremskyndes for operatører på alle niveauer.

Crestwing ApS er bevilget seed funding til optimering af et generator- og styringssystem til Crestwings bølgeenergianlæg, der er i sidste fase før kommercialisering. Crestwing samarbejder med en række danske maritime virksomheder, og der vil med et kommercielt produkt blive skabt maritime arbejdspladser allerede fra 2025.

Forskning:

DTU Construct har fået støtte til at udvikle en eksperimentel testrig, der har til formål at optimere indsprøjtningsdyser i dual-fuel skibsmotorer, som er tiltænkt at benytte grønne brændstoffer som fremdrivningsmiddel.

North Sails A/S har fået støtte til et mindre forskningsprojekt omkring vindfremdrivning til kommercielle skibe. Projektet bygger videre på et eksisterende PhD-projekt, som fonden støttede i 2022. Projektets formål var at udvikle et cost-benefit analyseværktøj, der skal fremhæve styrker og svagheder ved forskellige vindfremdrivningsteknologier.

Maritim erhvervsudvikling:

Danske Iværksættere har fået støtte til at afholde Global Entrepreneurship Week i Esbjerg i uge 46, hvor der er fokus på maritimt iværksætteri. Målet med konferencen er at hylde og styrke de eksisterende maritime iværksættere samt at skabe interesse for iværksætteri blandt studerende på maritime studieretninger. Forud for konferencen lanceres en rollemodel-kampagne, der skal inspirere unge til at prøve kræfter med maritimt iværksætteri. Endelig vil det maritime økosystem blive samlet til ”Maritime Innovation Summit” for at tale om en fælles retning for innovation i den maritime sektor. Efterfølgende vil man udarbejde en rapport med fokus på tilstanden af den blå økonomi og en række konkrete politiske anbefalinger.

Danske Maritime har fået støtte til deres indsats der understøtter rekruttering af medarbejdere med relevante kompetencer til den maritime industri. Indsatserne i projektet har til formål at udbrede kendskabet til og skabe interesse for de mange spændende muligheder samt uddannelser, der kan føre til beskæftigelse i den maritime industri. Formålet er desuden at sikre en mangfoldig arbejdsstyrke med relevante kompetencer.

Women in Shipping har fået støtte til at opretholde og styrke sit eksisterende netværk for kvinder i shippingbranchen. Med 767 medlemmer i Danmark arbejder WIS på at skabe en mere inkluderende og mangfoldig industri gennem forskellige initiativer. WIS’s aktiviteter omfatter bl.a. netværksarrangementer, professionelle netværksgrupper, breakfast clubs og andre sociale events.

DigitalLead har fået støtte til at udvikle og afprøve muligheden for bedre og sikrere udsendelse af ”Maritime Safety Information” (MSI) gennem anvendelse af VDES-teknologien (”VHF Data Exchange System”). Maritime Safety Information (MSI) er med til at sikre den globale sikkerhed til søs og bliver i dag udsendt via NAVTEX-systemet eller via Inmarsat/iridium løsninger, men med nye teknologiformer som VDES, åbnes der også for nye muligheder til distribution af MSI. Projektet sigter mod at forberede og afprøve muligheden for udsendelse af MSI informationer via VDES teknologien.

DTU Compute har fået støtte til opbygge en maritim innovationszone på Digital Tech Summit 2024, der i år afholdes 30.-31. oktober. Digital Tech Summit blev afholdt for første gang i 2021 og er en forskningsbaseret teknologimesse, hvor virksomheder, studerende og forskere fra landets universiteter mødes for at få inspiration.

DTU Skylab har fået støtte til at videreføre det maritime spor i Skylab Funding-programmet, som Den Danske Maritime Fond startede op i 2020. Midlerne skal fortsat tildeles talentfulde startups fra DTU, der adresserer udfordringer indenfor den maritime sektor og mangler økonomiske midler til deres produktudvikling.

Maritime uddannelser og rekruttering:

Maritime Uddannelser (foreningen af de maritime uddannelsesinstitutioner i Danmark) har fået støtte til at opbygge ”MARIKO” (Maritime Uddannelsers Forsknings-, Udviklings- og Innovationskonsortium), som er et strategisk og praksisnært maritimt forsknings- og udviklingsmiljø i og omkring den maritime uddannelsessektor. Støtten skal gå til at understøtte opbygningen af dette nye konsortium samt til forskellige forsknings- og udviklingsprojekter.

Aarhus Universitet har fået støtte til at etablere et maritimt center på Aarhus Universitet: ”AU Maritime Gateway”. Visionen er at styrke bevidstheden om det store potentiale for beskæftigelse og forskning inden for det maritime område blandt universitetets knap 40.000 studerende og 9.000 forskere. Projektet sigter mod at kombinere styrker fra alle fem fakulteter på AU for at skabe de bedste betingelser for udvikling af ny viden om, for og sammen med det maritime erhverv.

Du kan læse mere om de enkelte projekter på Den Danske Maritime Fonds hjemmeside.

-mauh

Relateret indhold

23.07.2024Maritimedanmark.dk

Norden køber norske Norlat Shipping

22.07.2024Maritimedanmark.dk

Ny plan for Hesselø Havvindmøllepark

27.06.2024Maritimedanmark.dk

Maritim fond uddeler 20 millioner kroner

26.06.2024Maritimedanmark.dk

Bunker Holding rykker tilbage på pladen

25.06.2024Maritimedanmark.dk

USTC overskud på trods af store nedskrivninger

19.06.2024Maritimedanmark.dk

Flere skibe på Skagen Red fører til udvidelser

18.06.2024Maritimedanmark.dk

Maersk skal fragte de helt store powertrains for Vestas

13.06.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace i retten for at protestere mod russiske tankskibe

Jobmarked

Se alle

Småøernes Færgeselskaber

Navigatør (Afløser) til Færgen Bitten Clausen

Er du en erfaren navigatør, der gerne vil stoppe på langfart eller holde en pause fra udmønstringerne og vil du stadig fortsætte som navigatør men gerne være hjemme hver aften? Det kan også være at du gerne vil sejle lidt færge i dine hjemmeperioder? Eller allerede er gået i land men mangler lidt duften af hav? Så er dette måske noget for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.09.2024

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark