Rederier og Maersk-center i partnerskab

Danske Rederier har lavet aftale med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping om at blive videnspartner for centreret. Samarbejdet går begge veje, så Danske Rederier også får viden tilbage om projekter og udvikling, der kan deles med medlemsrederierne, skriver Danske Rederier.

Anne H. Steffensen, adm. dir. i Danske Rederier ser et stærkt samarbejde med Center for Zero Carbon Shipping foran sig. Arkivfoto..

“Danske Rederier og deres medlemmer har længe været fortalere for en mere bæredygtig udvikling af den maritime industri. Som videnspartner bringer Danske Rederier vigtige kompetencer ind i vores fælles arbejde omkring udviklingen af industristandarder og regulatoriske rammer, der tilsammen er afgørende for at accelerere overgangen til CO2 neutral skibsfart,” siger Bo Cerup-Simonsen, CEO for Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Danske Rederier ser frem til at deltage i arbejdet for en CO2-neutral skibsfart, der på sigt skal fjerne de 700 mio. tons CO2, som international skibsfart udleder i dag. Det svarer til ca. 3 pct af de globale CO2-udledninger.

”Kortlægning af teknologiske og regulatoriske barrierer for reduktion af skibsfartens CO2-udledning, som centeret skal komme med løsninger på, skal bringes ind i arbejdet med reguleringen af skibsfarten. Her har vi i Danske Rederier mange års erfaring fra IMO og EU, og vi har et tæt samarbejde med relevante ministerier. Vi er en del af et globalt netværk af rederiforeninger og ved også derfra, hvad der rører sig i den grønne omstilling globalt. Med det i baghovedet kan vi se et stærkt samarbejde med centeret for os,” siger Anne H. Steffensen.

Danske Rederier er den seneste partner for centeret, der blev oprettet i oktober i fjor på baggrund af en donation fra A.P. Møller Fonden. De øvrige partnere er Alfa Laval, American Bureau of Shipping, A.P. Møller - Maersk, Cargill, Environmental Defense Fund, Haldor Topsøe, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, Norden, NYK Line, Seaspan Corporation, Siemens Energy og Total.

Kilde: Danske Rederier.

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle