Rederier og Maersk-center i partnerskab
Danske Rederier har lavet aftale med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping om at blive videnspartner for centreret. Samarbejdet går begge veje, så Danske Rederier også får viden tilbage om projekter og udvikling, der kan deles med medlemsrederierne, skriver Danske Rederier.
“Danske Rederier og deres medlemmer har længe været fortalere for en mere bæredygtig udvikling af den maritime industri. Som videnspartner bringer Danske Rederier vigtige kompetencer ind i vores fælles arbejde omkring udviklingen af industristandarder og regulatoriske rammer, der tilsammen er afgørende for at accelerere overgangen til CO2 neutral skibsfart,” siger Bo Cerup-Simonsen, CEO for Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.
Danske Rederier ser frem til at deltage i arbejdet for en CO2-neutral skibsfart, der på sigt skal fjerne de 700 mio. tons CO2, som international skibsfart udleder i dag. Det svarer til ca. 3 pct af de globale CO2-udledninger.
”Kortlægning af teknologiske og regulatoriske barrierer for reduktion af skibsfartens CO2-udledning, som centeret skal komme med løsninger på, skal bringes ind i arbejdet med reguleringen af skibsfarten. Her har vi i Danske Rederier mange års erfaring fra IMO og EU, og vi har et tæt samarbejde med relevante ministerier. Vi er en del af et globalt netværk af rederiforeninger og ved også derfra, hvad der rører sig i den grønne omstilling globalt. Med det i baghovedet kan vi se et stærkt samarbejde med centeret for os,” siger Anne H. Steffensen.
Danske Rederier er den seneste partner for centeret, der blev oprettet i oktober i fjor på baggrund af en donation fra A.P. Møller Fonden. De øvrige partnere er Alfa Laval, American Bureau of Shipping, A.P. Møller - Maersk, Cargill, Environmental Defense Fund, Haldor Topsøe, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, Norden, NYK Line, Seaspan Corporation, Siemens Energy og Total.
Kilde: Danske Rederier.