Polar Seafood fastholder russisk produktion

Det største privatejede fiskeselskab i Grønland, Polar Seafood, er under hårdt pres fra grønlandske politikere, for at stoppe produktion og salg fiskeprodukter i Rusland midlertidigt, som en protest imod det russiske angreb på Ukraine.

Foto: Polar Seafood.

”Polar Seafood skal midlertidigt stoppe al sin produktion i Rusland og trække sig ud af landet, indtil russerne begynder at opføre sig ordentligt over for Ukraine”, siger Jens-Frederik Nielsen, leder af partiet Demokraterne, til avisen Sermitsiaq.

”Trækker Polar Seafood sig ud af Rusland, mister medarbejderne på selskabets russiske fabrik deres levebrød, fordi en dum magtfuld mand, agerer som han gør. Men det, der i denne situation vægter højest, er, hvordan vi får knækket Rusland og tilstandene igen bliver normale Europa. Det altoverskyggende er at få skabt fred i Europa”, siger Jens-Frederik Nielsen.

Det offentligt ejede fiskeselskab Royal Greenland, har allerede trukket sig ud af Rusland i protest mod krigen i Ukraine.

Redaktionen

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023