Nyt: SamsøFærge vil overholde sejlplanen

Rederiet Færgen er klar med den nye fartplan for 2018 mellem Kalundborg og Samsø og her er der taget hensyn til samsingernes ønsker, siger rederiet i en pressemeddelelse. Og så vil en ændring medføre, at SamsøFærgen nu kan overholde sejlplanen. Og det er nyt.

Foto: Rederiet Færgen.

”SamsøFærgen er samsingernes vej imellem Sjælland og deres hjem, og derfor skal de selvfølgelig have medbestemmelse over sejltiderne i det omfang, det overhovedet er muligt. Vi er meget glade for at kunne imødekomme en række af samsingernes ønsker i den nye sejlplan, og derudover glæder vi os over, at trafikken mellem Kalundborg og Samsø aldrig har været større,” siger Jonny Hansen, terminalchef i rederiet Færgen.

En af de større ændringer er, at alle nu er enige om, at turen mellem Kalundborg og Samsø tager 80 minutter og ikke 75 minutter, som sejlplanen hidtil har opereret med. En ændring af havnelayoutet i Ballen Havn i 2015 forlængede sejltiden med 3-4 minutter.

Det betød, at færgen som regel ikke kunne overholde sejlplanen, men det er nu rettet til efter aftale med Transportministeriet, skriver Rederiet Færgen i en pressemeddelelse.

Det samlede antal afgange bliver udvidet næste år, hvor der blandt andet sejles seks ture på alle hverdage i efterårsferien.

Øgningen i antal afgange skal ses i lyset af et år, der har budt på stor vækst i færgetrafikken mellem Kalundborg og Samsø. Således viser rutens senest opgjorte trafiktal pr. 30. november 2017, at der er overført 8,3 procent flere biler sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Dermed har færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø aldrig været større. Foruden en række initiativer fra Færgen for at forbedre rutens overordnede færgekoncept skyldes væksten i høj grad de billige færgebilletter, som er udløbet af den politiske aftale om trafiktal ligestilling samt et velfungerende arbejde med at markedsføre Samsø som turismedestination.    Kilde: Rederiet Færgen

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle