MSC Flaminia har fået slagside

Brandslukningsfartøjet Fairmount Ekspedition er fortsat i gang med at bekæmpe ilden på det forladte containerskib MSC Flaminia samt foretage afkøling for at hindre, at ilden breder sig. MSC Flaminia har fået en mindre slagside, som måske antyder, at der har været en indtrængning af vand i skibet.

Det er stadig for farligt at få redningsmandskab fra bjærgingsfartøjet Fairmount Expedition ombord på MSC Flaminia, der nu har været i brand i seks dage. Andenmaskinmesteren fra Hanjin Ottawa, der ligesom MSC Flamina er ejet af det tyske rederi NSB Niederelbe, er overført til bjærgningsfartøjet og vil forsøge at aktivere det brændende skibets eget slukningssystem, når det bliver muligt for ham at komme ombord.

Et andet bjærgningsfartøj, Anglian Sovereign, der har avanceret brandslukningsudstyr om bord, er i nat nået frem til havaristen. Bjærgningsfartøjet har blandt andet udstyr, der kan bore sig ind i de enkelte containere for at bekæmpe ilden.

Fotografier af MSC Flaminia, der driver omkring 900 sømil fra land i Nordatlanten, udgør indtil videre de eneste beviser for de skader, branden har forvoldt. Ifølge rederiet NSB Niederelbe er overbygning, maskinrumm, agterstavn og bak tilsyneladende ikke direkte berørt af branden.

Billederne viser også, at mellem 700 og 1000 containere i den midterste del af containerskibet kan være brandskadet og et mindre antal containere ser ud til at flyde i vandet i nærheden af skibet.

To besætningsmedlemmer, der behandles for brandsår på et hospital på Azorerne, er i god bedring og ventes udskrevet i denne weekend. Tilstanden for det besætningsmedlem der er kommet mest alvorligt til skade, er fortsat kritisk. Han befinder sig på et hospital i Portugal.

Branden ser således ud til at have kostet to liv. Én slemt tilskadekommet mand døde kort efter at være blevet reddet, mens en anden stadig er savnet og formodes død.

Tankskibet DS Crown med de øvrige 18 besætningsmedlemmer fra MSC Flaminia samt to passagerer er kommet frem til Falmouth i England.

Kilde: TradeWinds

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle