Maersk ordrebog overgås af konkurrenter

Maersk Line har i alt 26 skibe i ordre med en samlet kapacitet på ca. 370.000 TEU. Det overgås såvel i antal som samlet kapacitet af Cosco, mens de to nærmeste konkurrenter køber mere forsigtigt ind. 10 nye Tripple-E skibe tegner sig for den største del af den nye kapacitet hos Maersk Line.

Verdens største containerskib, Maersk Madrid, er det første i en serie på 11..

Madrid Maersk, der er det første nye skib leveret til Maersk Line siden 2015 - og verdens største containerskib med plads til 20.568 TEU, er også det første i en serie på 11 nye tripple-E skibe. De udmærker sig bl.a. ved at være syv pct. mere effektive end den første generation og ikke mindre end 35 pct. mere effektive end gennemsnittet af de skibe, der sejler på Europa-Asien, oplyser Maersk Line.

Udover tripple-E skibene har Maersk Line ni 15,226 TEU og syv 3,596 TEU containerskibe i ordre. Det svarer samlet set til 11 pct. af Maersk Line´s eksisterende flåde og således mindre en industriens gennemsnitlige ordrebøger på omkring 15 pct.

Flest bestillinger er afgivet af kinesiske Cosco, der ifølge Alphaliner har 32 skibe i ordre med en samlet kapacitet på knap 534.000 TEU. Det svarer til godt 30 pct. af Cosco´s eksisterende flåde.

Omvendt er de nærmeste konkurrenter målt på kapacitet, MSC og CMA CGM mere tilbageholdende med bestillinger på henholdsvis 5,9 pct og 9,2 pct. af deres eksisterende flåde. Længere ned på listen over de største containerrederier er indkøbslysten stor. Således har Evergreen Line bestilt ny tonnage svarende til 29 pct. af sin flåde, mens NYK Line ligger på 23 pct og OOCL på 19 pct.

Maersk Line´s nyindkøb, Hamburg Süd, har et beskeden antal bestillinger på otte skibe, svarende til 5,5 pct. af rederiets kapacitet.

“Vores strategi er at vokse på linje med vores hovedkonkurrenter, og det gør vi gennem en kombinationer af indkøb af nye og brugte skibe og gennem chartering,” siger Søren Toft, COO i Maersk Line. “Disse nye skibe hjælper os til at modernisere vores flåde, at forbedre vores operationelle effektivitet i betydelig grad og vil dermed hjælpe os til at nå vores vækst ambitioner, uanset kortvarige økonomiske udsving,” tilføjer han.

For at opnå største mulig agilitet og effektivitet i flådekapaciteten har Maersk Line et forholdsvis højt antal skibe på korttids-charter, så kapaciteten hurtigt kan tilpasses, efterhånden som de nye skibe kommer ind i flåden.

Det er dog også planen, at ophugge et antal ældre og mindre effektive skibe. Således har Maersk Line i første kvartal i år skilt sig af med syv Panamax-skibe.

Kilde: Maersk Line

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle