Krydstogtskib på vej mod havn i Molde

Efter et dramatisk døgn, hvor godt 450 af de 1.400 passagerer og besætningsmedlemmer om bord på det norske krydstogtskib Viking Sky blev hoisted op i helikoptere og fløjet i land, er krydstogtskibet søndag morgen på vej mod Molde hvor det vil lægge til kaj.

En snes passagerer er kommet til skade om bord på færgen i det hårde vejr, heraf enkelte alvorligt. En del af passagererne er ældre og skaderne er typisk faldskader.

Da situationen var mest alvorlig, var det 47.842 GT store krydstogtskib angivelig kun 100 meter fra at gå på grund, inden ankrene tog fæste og der kom liv i den ene af de fire hovedmotorer.

Søndag morgen fungerer tre af de fire hovedmotorer og krydstogtskibet er sejlet ud på åbent hav for egen kraft med lav fart.

Planen er nu at Viking Sky skal lægge til i Molde, hvor alle de resterende passagerer vil blive bragt i land. Evakueringen af passagerer via helikopter blev indstillet søndag formiddag.

Tre følgeskibe - Ocean Response, Viva og Normand Ranger - befínder sig ved krydstogtskibet og vil følge det ind til Molde, og sørge for at det kommer sikkert til kaj i det fortsat vanskelige vejr. En del af sejladsen mod havn vil foregå som en bugsering.

Viking Sky var på vej fra Tromsø til Stavanger da det begyndte at udsende nødsignaler lørdag kl 14. Det skete efter at skibets fire hovedmotorer satte ud, og det 228 meter lange krydstogtskib drev mod land, kun 2,5 sømil borte.

Fem helikoptere og flere redningsskibe blev dirigeret til positionen, men det hårde vejr forhindrede skibene i at komme tæt på krydstogtskibet, og helikopterne i at lande på det. I stedet indledte de norske myndigheder en evakuering af skibet ved, at passagererne blev hoisted op i helikopterne en ad gang.

Kl. 16 lykkedes det ved hjælp af skibets ankre og en enkelt motor at forhindre skibet i at drive yderligere mod land.

Foto & video: CHC Helikopters samt private videooptagelser

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle