Konsulent skal sikre fremstød i Norge

Projektet Nordjysk Erhvervsfremstød i Norge, som skal hjælpe nordjyske underleverandører med at øge eksporten til Norge inden for særligt den maritime og industrielle sektor, har netop ansat en konsulent.

53-årige Ejvind Schiønning er blevet ansat som konsulent i projektet, som løber frem til februar 2015 og er støttet med halvanden million af Vækstforum Nordjylland.

”Norge er inde i en rivende udvikling, som vi kan udnytte til at skabe vækst i Nordjylland. Mine besøg i Norge skal være med til at afdække behovet og skabe kontakt mellem de norske og danske virksomheder”, siger Ejvind Schiønning, der har arbejdet med salg i Skandinavien gennem en årrække.

”Ofte ser vi, at de mindre virksomheder med fordel kan gå sammen for at løfte større opgaver, så jeg vil også fokusere på at skabe alliancer mellem de danske underleverandører, så de kan vinde flere og større opgaver i Norge fx inden for offshore”.

Det fælles nordjyske projekt har som mål at hjælpe mindst 25 nordjyske virksomheder til enten at starte eksport til Norge eller styrke den påbegyndte eksport. Det skal blandt andet ske via besøg hos cirka 90 norske virksomheder og erhvervsaktører for at kortlægge den norske efterspørgsel efter samarbejde med nordjyske virksomheder. Den primære målgruppe for projektet er den maritime og industrielle sektor i Nordjylland med mange små og mellemstore virksomheder, der har potentialet til eksport.

”Vi har fået flere henvendelser fra norske virksomheder, som er interesserede i at samarbejde med danske virksomheder, og det er på den baggrund, at projektet er opstået”, siger Niels Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

”En del af vores nordjyske virksomheder har allerede succes med at eksportere til Norge, men potentialet er meget større. De norske virksomheder stiller høje krav til deres leverandører, så derfor er det også vigtigt, at vi klæder de nordjyske virksomheder på til at kunne løse opgaverne”.

Foruden virksomhedsbesøg i Norge vil projektet drive et netværk for underleverandører, der via kompetenceudvikling og sparring skal give virksomhederne en forståelse for muligheder og barrierer på norske marked. Projektet omfatter også match making via konferencer og workshops i Danmark og Norge.

Parterne bag det nordjyske erhvervsfremstød er Hjørring Erhvervscenter, Brønderslev Erhverv og Turisme, Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune, Væksthus Nordjylland og Erhvervshus Nord. Derudover er der lavet samarbejdsaftaler med Eksportrådet og Invest in Denmark. Ejvind Schiønning bliver tilknyttet alle tre erhvervskontorer og bliver fysisk placeret hos Erhvervshus Nord i Frederikshavn.

Kilde: Erhvervshus Nord

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

13.03.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime støtter øgede investeringer i forsvaret

13.03.2024Maritimedanmark.dk

DI hilser øgede forsvarsinvesteringer velkomne

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle