Hafnia i grønt mia-partnerskab i USA

Et af verdens største produkttankrederier, Hafnia, har med sin danske direktør i spidsen indgået et partnerskab med energistart-up´en Clean Hydrogen Works om udviklingen af et storstilet ammoniak og brint produktions- og eksportfacilitet i USA til et tocifriet milliard-beløb.

Mikael Skov, CEO i Hafnia..

Projektet Ascension Clean Energy har et mål om at starte produktionen i 2027 med afskibning af grønt brændstof fra 2028.

“Dette markerer et strategisk skridt i udformningen af Hafnia´s fremtidige transport-portefolio, ved at benytte specialbyggede skibe i langvarige kontrakter i området for nul-carbon-området,” hedder det i en erklæring fra Hafnia.

Det estimeres, at projektet vil koste omkring 7,5 mia. dollar - ca. 57 mia. kr. For det enorme beløb skal projektet årligt producere 7,2 mio. tons ammoniak, hvor op til 98 pct. af den CO2, der går til processen, skal opsamles og sendes via en rørledning til deponering i undergrunden.

“Som verdens ledende produkttank-rederi, der transporterer energi over hele verden, er Hafnia velpositioneret til at transportere dette grønne brændstof sikkert og effektivt rundt på kloden,” udtaler Hafnia´s CEO, Mikael Skov.

Clean Hydrogen Works siger, at man håber at foretage den endelige investerings-beslutning og begynde konstruktionen i 2024.

Kilde: Splash

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023