Fremtidens maritime håndværker
Danske Maritime går sammen med Europas Maritime Udviklingscenter og en række erhvervsskoler ind i et 3-årigt projekt om at få flere og dygtigere håndværkere i den maritime industri.
Danske Maritime er med som partner i ansøgningen om midler fra EU’s Socialfonden og fra Vækstforum Hovedstaden til et nyt stort 3-årigt projekt ”Fremtidens Maritime Håndværker”. Ansøgningen blev sendt afsted fredag i sidste uge.
Foruden Danske Maritime og Europas Maritime Udviklingscenter deltager en række erhvervsskoler, erhvervsakademier, maskinmesterskoler samt den Regionale Praktikpladsenhed.
”Om fire år mangler vi 20.000 faglærte inden for jern- og maskinindustrien, og en væsentlig del vil være inden for den maritime industri, som beskæftiger over 100.000 medarbejdere i Danmark”, siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime:
”Det er på høje tid, at vi får klarlagt, hvilke kompetencer, danske værfter og maritime producenter efterspørger, så vi kan få udviklet uddannelsesforløb, der kan matche behovet. Hvis vi ikke kan erstatte de mange, der er på vej på pension, og stå klar med nye, dygtige faglærte håndværkere, der mestrer nye teknologier, risikerer den danske maritime industri at miste de forspring i kvalitet og innovation, vi har”, siger Jenny N. Braat.
Danske Maritime har i projektet fokus på de tre overordnede mål, som kan medvirke til at sikre den maritime industri tilstrækkelig med kvalificeret medarbejdere både nu og i fremtiden:
• At få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse inden for de områder, der efterspørges i den maritime branche • At tydeliggøre, at en ”maritim” erhvervsuddannelse er adgangsbillet til en videreuddannelse, f.eks. som maskinmester • At skabe flere praktikpladser
Projektet er en opfølgning på projektet Danmark Maritime Klynge, som har kørt siden 2011 og som afsluttes til november, og som har til formål at udvikle akademiske fag og kurser inden for det maritime område.
Kilde: Danske Maritime