Forrygende kvartalsregnskab fra DSV

Transportkoncernen DSV, der bl.a. har en stor afdeling for søfragt, kom ud af årets 1. kvartal med et overskud før skat på 875 millioner kroner, mod 319 millioner kroner i samme kvartal sidste år. Antallet af transporterede containere til søs steg 17 procent.

"Med et stærkt resultat for 1. kvartal er vi nu endnu tættere på at nå vores mål om at bringe vores indtjening og nøgletal tilbage på tidligere DSV-niveau. Det er meget tilfredsstillende at se, at alle divisioner har leveret betydelig vækst i indtjeningen i kvartalet”, siger adm. direktør Jens Bjørn Andersen.

”Integrationen af UTi går som planlagt, og vi har samtidig øget vores fokus på salg med henblik på at sikre fremtidige markedsandele", siger Jens Bjørn Andersen i en kommentar til regnskabet.

Fuldt integreret ventes UTi at hæve DSVs nettoomsætning med 50 procent. Opkøbet styrker ikke mindst DSVs aktiviteter indenfor søtransport, hvor DSV selv vurderer, at selskabet nu er verdens sjettestørste speditør.

Antallet af transporterede containere til søs steg i 1. kvartal med 17 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Målt i kroner steg den maritime omsætning fra 3,8 milliarder kroner i 1. kvartal 2016 til 4,4 milliarder kroner i år. Bruttofortjenesten steg fra 989 millioner kroner til 1,1 milliarder kroner.

På baggrund af det samlede kvartalsresultat opjusterer DSV forventningerne til hele 2017. Resultat af primær drift før særlige poster forventes at ligge i niveauet 4,3-4,6 milliarder kroner, mod tidligere forventet 4,2-4,5 milliarder kroner.

Kilde: DSV

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

24.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security havne og skibssikkerhed.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle