Ekspeditionsskib navngivet i Arktis

Det første af Hurtigrutens to nye ekspeditionsskibe, Roald Amundsen, er som det første skib nogensinde blevet navngivet i Antarktis. Den traditionelle flaske kølig champagne var udskiftet med en isklump, da gudmoderen gentog et ritual, der for mere end 100 år siden blev indført af polarforskeren selv.

”Vi kunne ikke forestille os et bedre sted end Antarktis til dåben af det unikke skib”, siger Hurtigrutens administrerende direktør, Daniel Skjeldam.

Besætningen og rejsende fra flere end tyve lande deltog i jomfrurejsen til Antarktis, hvor M/S Roald Amundsen torsdag morgen blev døbt i Charlotte Bay.

Da gudmoderen, polarforsker Karin Strand, knuste isen mod det hybriddrevne skibs bov, valgte hun Amundsens ord fra dåben af polarskibet Maud i 1917:

”Det er ikke min hensigt at vanære den herlige drue, men allerede nu skal du smage dit rigtige miljø. Til isen er du bygget, i isen skal du forblive det meste af dit liv, og i isen skal du løse dine opgaver”, sagde Karin Strand.

MS Roald Amundsen er specielt designet til at udforske nogle af verdens mest spektakulære farvande. Det hybriddrevne ekspeditionsskib hædrer sin navnefælles arv ved at sejle rejsende fra hele verden til destinationer som Antarktis, Alaska og Nordvestpassagen.

”Jeg er virkelig beæret over at være med til et historisk øjeblik som dette med ligesindede opdagelsesrejsende og kolleger, der er dedikeret til at udforske vore oceaner på en mere bæredygtig måde”, siger Karin Strand.

Mens de rejsende ombord på M/S Roald Amundsen fulgte navngivningsceremonien fra oppustede gummibåde, fik de selskab af rejsende og besætning fra Hurtigrutens MS Midnatsol, der for tiden er på ekspeditionsrejse ved Antarktis.

Polarhelten Roald Amundsen ledede den første ekspedition gennem Nordvestpassagen, den første ekspedition til Sydpolen og den første ekspedition, der viste sig at have nået Nordpolen og dermed skabte sig et navn som en af de største opdagelsesrejsende nogensinde.

M/S Roald Amundsen

Byggeår: 2019 Kleven Verft, Norge Navngivet: 2019, Antarktis Bruttotonnage: 20.889 tons Længde: 140 meter Bredde: 23,6 meter Dybgang: 5,5 meter Passagerer: 530 (500 i Antarktis) Kahytter og suiter: 265 Besætning: 151 Sejlhastighed: 15 knob Isklasse: PC-6

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle