Dansk konsortium valgt til polsk projekt

Bladt Industries og Semco Maritime er gået sammen i et konsortium, der er blevet udnævnt som foretrukken leverandør af to offshore substations til det polske Baltic Power-projekt, der er 2026 skal levere grøn strøm til 1,5 mio. husstande, skriver de to danske selskaber i en pressemeddelelse.

Foto: Semco Maritime..

De to substations vil blive fremstillet og etableret i 2022-2025 som væsentlige dele af den elektriske infrastruktur i vindmølleparken, der vil bestå af flere end 70 turbiner med en minimumskapacitet på 14 MW hver. Stålstrukturerne til hver substation vil veje 2,5 tons og placeres på fundamenter, så konstruktionen når en højde på omkring 20 meter over havoverfladen.

“Vi er stolte af at være blevet valgt til dette polske milepælsprojekt baseret på vores erfaring, viden og historik. Sammen med vores partner Semco Maritime ser vi frem til at levere endnu et fælles projekt i offshore vind-industrien. I Bladt Industries er vi glade for at blive betragtet som et par rolige hænder på roret og få mulighed for at indgå i samarbejdet om at understøtte udviklingen inden for offshore vind i Polen på sikker og succesfuld vis,” siger Anders Søe-Jensen, CEO, Bladt Industries.

Konsortiet vil have ansvaret for ingeniørarbejde, indkøb, fremstilling og installation af de to offshore substations. I fællesskab er Bladt Industries og Semco Maritime blandt de mest erfarne leverandører i markedet efter at have fremstillet og idriftsat flere end 20 substations til offshore-vindmølleparker.

“Baltic Power-projektet er endnu en milepæl i udviklingen af vedvarende energi i Polen, og vi er stolte over, at ORLEN Group og Northland Power har underskrevet kontrakten og valgt vores mangeårige strategiske partner Bladt Industries og Semco Maritime som foretrukne leverandører,” siger Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime.

Kilde: Bladt Industries & Semco Maritime

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023