Dansk – kinesisk søfartsmøde
Som led i det internationale arbejde deltog Søfartsstyrelsen den 21.-22.maj i det fjerde bilaterale konsultationsmøde med det kinesiske transportministerium. Formålet var at bygge videre på de gode maritime relationer mellem Danmark og Kina.
Den danske delegation, ledet af Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth, rejste til Shanghai for at fortsætte den konstruktive dialog med Kina.
”Det er vigtigt, at vi hele tiden arbejder på at fastholde gode relationer til vores internationale samarbejdspartnere,” siger Andreas Nordseth.
”Både Danmark og Kina er førende skibsfartsnationer, så det er naturligt, at vi udveksler erfaringer og inspireres af hinanden.”
”På dette møde med Kina kunne vi blandt andet fortælle om partnerskaber inden for grøn skibsfart og om de danske perspektiver på sejlads i Arktis. Samtidig kunne vi personligt overrække en invitation til kinesiske maritime virksomheder om, at de er meget velkomne til at etablere sig i Danmark.”
Kineserne fortalte om deres arbejde med at udbygge og modernisere transportinfrastrukturen i Kina både på de indre vandveje og i forhold til at integrere søtransport og jernbanetransport bedre. De redegjorde også for de aktuelle kinesiske overvejelser om at forbedre rammevilkårene, hvor man blandt andet, med inspiration fra Danmark, overvejer at indføre tonnageskat og skattefordele for søfarende i international fart.
Både Danmark og Kina var enige om, at de regelmæssige dialogmøder har stor værdi. Det blev på den baggrund aftalt, at det næste bilaterale konsultationsmøde vil foregå i Danmark i 2014. Alt i alt viste dialogmødet de stærke maritime bånd mellem Danmark og Kina, som rækker helt tilbage til 1974, hvor den første maritime aftale mellem Danmark og Kina blev indgået af Deng Xiaoping og Poul Hartling.
Kilde: Søfartsstyrelsen