CBS tilbyder en vifte af blå uddannelser

Den maritime sektor er under stor omvæltning. Globalisering, ny teknologi, voksende miljø- og klimaproblemer betyder nye udfordringer for ledelse og organisering af maritime virksomheder. Det er årsagen til, at CBS tilbyder en vifte af maritime uddannelser

”Når Danmark historisk set har haft så stor succes, hænger det sammen med en god sans for almindeligt købmandsskab. I dag drives to tredjedele af den danske flåde på managementvilkår baseret på udenlandsk ejede skibe. Det betyder, at der er en stigende international arbejdsdeling. Skibsfarten har bevæget sig væk fra udelukkende at handle om købmandsskab til at rumme en hel del organisationsforståelse”, siger Henrik Sornn-Friese, leder af Center for Shipping Economics and Innovation på CBS.

Et af de områder, der blandt andet spiller en stadig vigtigere rolle i den maritme sektor, er risikoledelse - både finansiel og juridisk. Med et stadig mere forgrenet net af aktører, er det vigtigt at få klarlagt, hvem der har det juridiske ansvar, når der eksempelvis sker en ulykke eller et skib bliver udsat for pirateri. På det økonomisk-finansielle område handler det især om at skærme forretningen af mod udsving i fragtrater og volumen, olieprisstigninger, markeds- og kreditrisici med videre.

Med stadig større udfordringer i de internationale farvande, har det blå erhvervsliv derfor eftersøgt flere muligheder for at uddanne medarbejdere. Medarbejdere, som kan forstå de problemer, man kan støde ind i i forbindelse med skibsfart over landegrænser eller når logistikken skal planlægges og organiseres.

Derfor har CBS blandt andet i dette efterår valgt at tilbyde de studerende en minor i maritim business. En minor består af 3 eller 4 valgfag, der bliver udbudt på cand.merc-studiets andet år. Det er muligt inden for minoren at tage kurserne 'Developments in International Shipping', 'Global Transportation and Maritime Logistics' og 'Management of Maritime Operations within Supply Chains'.

CBS har i forvejen gennem mange år udbudt en Executive MBA in Shipping & Logistics, og de blå uddannelser vil i de kommende år vokse markant. CBS er en del af projektet Danmarks Maritime Klynge. Projektet satser på at skabe op mod 75 nye udddannelseforløb, 175 efteruddannelseskurser samt opkvalificere mindst 1500 personer og få 500 flere studerende ind på de maritime uddannelser. Minoren er udviklet som et led i dette projekt.

Samarbejdspartnerne i Danmarks Maritime Klynge spænder bredt fra Københavns Maskinmesterskole over Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet til CBS. Hovedparten af det 3-årige projekts samlede finansiering på 27,5 millioner kroner kommer fra Region Hovedstadens Vækstforum samt fra de regionale erhvervsmidler i EUs Socialfond, mens det maritime erhverv bidrager med knap en tredjedel.

I forbindelse med Projekt Danmarks Maritime Klynge og med yderligere finansiel støtte fra Fonden for Entreprenørskab har CBS desuden sat gang i udviklingen af et Cand.Merc.-valgfag i Maritime Entrepreneurship and Innovation. Foruden shipping og relaterede services vil faget omhandle offshoresektoren og den maritime udstyrsindustri - for eksempel udvikling af miljø- og klimavenlig teknologi til skibe.

”Vi arbejder også hele tiden på at etablere et tættere samarbejde med vores partnere - heriblandt særligt Danmarks Rederiforening. Det skal være med til at sikre, at vores uddannelsestilbud er relevante i forhold til sektorens ændrede behov og afspejler de profiler, som rederierne og de øvrige maritime virksomheder efterspørger fremover. Vi vil eksempelvis gerne lave aftaler med de større danske maritime virksomheder om at aftage en vis andel af de studerende, når de er færdige med deres martitime HA- eller kandidatuddannelse”, siger Henrik Sornn-Friese.

Kilde: CBS Observer

Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Relateret indhold

23.04.2025West-Marine A/S

Sponseret

Levering af maksimal komfort

14.04.2025Maritimedanmark.dk

Martec Skagen får ny førstemand

10.04.2025Maritimedanmark.dk

Havbundsundersøgelserne er gået i gang i Lillebælt

09.04.2025Maritimedanmark.dk

DSV køb af DB Schenker er godkendt af EU

07.04.2025Maritimedanmark.dk

Fransk gigant satser stort på kunstig intelligens

04.04.2025Maritimedanmark.dk

Monjasa flytter bunkerskib til Den Mexicanske Golf

26.03.2025Maritimedanmark.dk

Blue Water-koncernes resultat i voldsomt fald

14.03.2025Maritimedanmark.dk

Dan-Bunkering ansætter tørlast- og brændstofleverandør chef

Jobmarked

Se alle

Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen søger en medarbejder med maritim baggrund til nautiske myndighedsopgaver i afdelingen Sikre Farvande i Korsør

Vil du gøre en forskel i spændingsfeltet mellem maritim faglighed, myndighed, analyse og formidling? Så er du måske vores nye kollega.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

08.06.2025

Samsø Rederi

Maskinchef til HSC LILLEØRE/Samsø Rederi.

Du er Maskinist med sønæringsbevis som Maskinchef, eller Maskinmester med sønæringsbevis af 1’grad.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Marstal Navigationsskole

Maritim underviser til Marstal Navigationsskole

Vil du være med til at uddanne fremtidens besætning i den maritime branche? Brænder du for at deltage i udviklingen af bæredygtighed i skibsfarten i alle dens former? Vil du arbejde med videbegærlige mennesker i et studiemiljø med nærvær og åbenhed?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.05.2025

Småøernes Færgeselskaber

Skipper-/Styrmand. Hundested – Rørvig Færgefart A/S

Hvis du har lyst til at være en del af en hyggelig færgeoverfart i Nordsjælland, er her muligheden. Overfarten betjenes af 2 færger ”Isefjord” og ”Nakkehage”, som er henholdsvis 2 og 3 mands betjente – i spidsperioderne (højtider og ferier), sættes begge færger i drift, i lavsæsonen er der en færge i drift ad gangen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Furuno Danmark A/S

Teknisk Service & Support Manager

FDK, en førende aktør inden for maritim elektronik, søger en erfaren og dynamisk leder af vores service- og tekniske afdelinger. Med base i Hvidovre vil du få ansvaret for at sikre, at vores serviceafdelinger opfylder virksomhedens målsætninger og værdier relateret til professionel tekniske support til vores kunder.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

29.04.2025

Odense Havn

Sælger

Er du købmand af natur og har en naturlig nysgerrighed for at lære om vores kunders forretninger? Brænder du for løsningssalg og er drevet af at skabe resultater både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger? Så kan du blive en del af Odense Havns kommercielle team, hvor du fra første dag vil kunne mærke vores begejstring for det, vi laver.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Køge Marina

Havneassistent til Køge Marina

Køge Marina søger en dygtig allround håndværker med maritim interesse, som fremover kan være vores nye havneassistent

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Hanstholm Havn

Havneassistent til Hanstholm Havn

Da én af vores dygtige medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, er der nu en unik mulighed for at blive en del af et godt team i den maritime afdeling.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

15.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens ledere på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger en adjunkt eller lektor til undervisning i ledelse. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

18.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens grønne og blå maskinmestre på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger lige nu en adjunkt eller lektor til undervisning i termiske maskiner og anlæg. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, så de er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.06.2025

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark