Afsejling markerer milepæl for tre danske virksomheder

Bladt Industries, Semco Maritime og ISC Rådgivende Ingeniører står bag transformatorstationen og fundamentet, der skal indgå i den første kommercielle havvindmøllepark i USA.

Den enorme transformatorstation forlod sammen med det tilhørende fundament i dag Bladt Industries på Odense havn med kurs mod USA.. Foto: Bladt Industries

Afsejlingen fra Odense Havn skete efter planen, og dermed har de tre danske virksomheder sendt den 3.200 tons tunge transformatorstation og et tilhørende 2.000 tons tungt jacket fundament afsted over Atlanten til den amerikanske havvindmøllepark Vineyard Wind 1, der etableres knap 60 km. ud for kysten i Massachusetts. 

 

Vi er enormt stolte over at være en del af Vineyard Wind 1, som altid vil have en særstatus, fordi det er den første kommercielle havvindmøllepark, der bygges i USA. For mange år siden var vi en del af de første danske havvindprojekter, da industrien udviklede sig her, og det føles fantastisk at tilføje et nyt kapitel til vores historie med vores involvering i det første amerikanske projekt.

Udtaler Klaus Munck Rasmussen, Chief Project Officer, Bladt Industries, i en pressemeddelelse fra selskabet.

Bladt har stået for stålkonstruktionen af transformerstationen og fundamentet. Design og ingeniørarbejde er udført af Semco Maritime og ISC Rådgivende Ingeniører, og installation af det elektriske system er også udført af Semco Maritime. 

Vineyard Wind 1 skal, når den står færdig, forsyne 400.000 hjem og virksomheder i Massachusetts med vedvarende energi. 

 

En flytning af en 3.200 tons konstruktion er ikke noget, vi oplever hver dag, så vi har været spændte på at følge både udskibningen og afsejlingen fra vores side af Atlanterhavet. Vi har følt os i meget trygge hænder hos Bladt Industries og Semco Maritime gennem hele processen. Med komponenterne godt på vej fra Danmark glæder vi os til at byde skibet velkommen her i Massachusetts.

Klaus S. Møller, CEO for Vineyard Wind

Når installationen af fundamentet og transformatorstationen er på plads, påbegynder Semco Maritime og Bladt Industries arbejdet med idriftssættelse af udstyret i løbet af sommeren. 

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023