Vold mod skibsførere efterforskes ikke
Selv om der er gået fem måneder siden to skibsførere på Rudkøbing - Strynø overfarten blev overfaldt fysisk og verbalt af en lystfisker der var trængt ind på havneområdet, og sagen blev anmeldt straks efter, er Fyens Politi kke begyndt at efterforske sagen endnu.
"Det er under al kritik, at der ikke er sket noget”, Jens Oldelund, den ene af de to forurettede skibsførere, til Fagbladet FOA.
I Fyns Politi siger Anders Lundegaard, der er leder af Borgernær Efterforskning, at han godt forstår utilfredsheden.
"Jeg kan sagtens forstå, hvis de er utilfredse med os, for det er ikke godt nok, at det tager så lang tid. Men det er desværre, det vi kan, og det handler udelukkende om prioriteringer og ressourcer. Hvis vi havde hænder nok, ville vi helst have ordnet alle sager, dagen efter de kom ind", siger Anders Lundegaarg til fagbladet.
Sagen går tilbage til juni, hvor to skibsførere på overfarten mellem Rudkøbing og Strynø fik øje på en lystfisker, der var trængt ind på et havneareal lige ved siden af færgelejet i Rudkøbing, på trods af at det tydeligt var afmærker med ’Adgang forbudt’.
Først forsøgte de at råbe lystfiskeren an, men da han ikke reagerede, gik de to skibsførere hen til manden.
Skibsførerne forklarede manden at han ikke måtte fiske ved færgelejet, og da han heller ikke denne gang reagerede - tog den ene skibsfører en af mandens fiskestænger og sagde”: Kom, nu går vi ind”.
Lystfiskeren kvitterede prompte ved at uddele flere knytnæveslag, suppleret med verbale trusler om at brænde deres huse ned og slå deres familier ihjel.
Efter at den ene skibsfører havde fingeret et opkald til politiet forvandt lystfiskeren. Han er dog senere blevet genkendt både på havnen og i Rudkøbing.
Kort efter ringede den ene skibsfører til politiet og indgav en anmeldelse, indsendte billeder af lystfiskeren og kontaktoplysninger på et vidne der havde optaget hele optrinnet på video.
En måned efter kontaktede skibsføreren politiet, der kunne fortælle at der ikke var sket noget endnu. Og det samme gentog si i november, da Fagbladet FOA kontaktede politiet om sagen.
Fagbladet spurgte politiet, om sagen ikke burde være prioriteret højere, når den drejer sig om vold mod personer i offentlig tjeneste.
"Den er opprioriteret alt det, den kan. Det ændrer ikke på, hvor den er placeret i rækkefølgen", lød svaret fra Anders Lundegaard, der ikke kunne sige noget om hvornår efterforskningen starter.
"Vi er ved at være der, hvor den kommer øverst i bunken. Vi har desværre andre sager, der også er halve år gamle, men jeg skal gøre, hvad jeg kan, for at det bliver i år", lød beskeden fra politichefen.
Politiets reaktion imponerer ikke Steen Winkel, den anden af de forurettede skibsførere.
”En ting er, at jeg sidder tilbage med en uretfærdighedsfølelse, og det hele er sådan lidt uforløst. En anden ting er, at hvis han kan flippe sådan ud, fordi vi siger, han ikke må fiske på molen, hvad kan han så finde på, hvis nogle kommer til at skubbe til ham med kundevognen i supermarkedet", siger Steen Winkel til Fagbladet FOA.
Kilde: Fagbladet FOA.